Τρυκ για να κρύψουν την αποτυχία του PSI οι αποστειρωμένες παρελάσεις

Σοφία Βούλτεψη
Η αποτυχία του PSI, που εξακολουθεί να εκκρεμεί και να παίρνει παρατάσεις, βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή ημέρα, που από επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας κατέληξε σε μέρα ντροπής και αποστειρωμένης μνήμης.
Με το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει φρούριο απροσπέλαστο και τους υπουργούς της κυβέρνησης να παρακολουθούν την παρέλαση χωρίς τον λαό, αποδείχθηκε επίσης πως η εντολή του πρωθυπουργού να βρίσκεται σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο στην εξέδρα, δεν ήταν παρά ένα τρυκ, δια του οποίου τους προφύλαξε από την παρουσία τους σε διάφορες πόλεις της χώρας ή άλλους δήμους της Αττικής.

Έτσι, έγινε μια επίδειξη… γενναιότητας, που στην πράξη δεν ήταν τίποτε άλλο από μια οχύρωση σε ασφαλές καταφύγιο.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν για πρώτη φορά χωρίς «επισήμους» - με τους υπουργούς αυτοεγκλωβισμένους στο Σύνταγμα και τους υπόλοιπους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως στην παρέλαση της Τρίπολης, εξαφανισμένους από προσώπου γης.

Αν, όμως, το PSI είχε ολοκληρωθεί, τότε οι εκλογές θα είχαν ήδη προκηρυχθεί και θα είχε αποφευχθεί η χθεσινή εικόνα ντροπής και αμαύρωσης, τελικά, της εθνικής μνήμης.

Η ίδια η ανακοίνωση του υπουργείου των Οικονομικών, δια της οποίας παρατείνεται ως τις 4 Απριλίου η προθεσμία για την αποδοχή ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και διέπονται από ξένο δίκαιο, αποδεικνύει πως σε ορισμένες εκδόσεις ελληνικών ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο δεν συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσοστό αποδοχής μέσω εξουσιοδοτήσεων.

Πρόκειται για παράταση επί της παρατάσεως, αφού στις 9 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι μόνο το 69% αυτής της κατηγορίας των ομολογιούχων είχαν συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο PSI, οπότε η προθεσμία παρατάθηκε έως την περασμένη Παρασκευή, 23 Μαρτίου.

Ακολούθησε νεα παράταση, ως τις 3 Απριλίου και είναι βέβαιο πως θα υπάρξει και νέα, ως τις 15 Μαΐου, οπότε και λήγει πραγματικά η προθεσμία.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ’ς, η 15η Μαΐου είναι η «ημέρα της κρίσης», αφού τότε λήγει το ομόλογο που περιμένουν οι ομολογιούχοι εκείνοι που δεν έχουν απαντήσει αν θα συμμετάσχουν στο PSI.

Αυτός είναι προφανώς ο «κρυφός» λόγος για τον οποίο δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί οι εκλογές και προτιμήθηκε ο χθεσινός τρόπος εορτασμού, που ξεπέρασε κάθε όριο γελοιότητας…

Και βέβαια, η απόκρυψη της αποτυχίας του PSI επιτρέπει την διενέργεια δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον κ. Βενιζέλο ως… καταλληλότερο!

http://www.elzoni.gr/html/ent/192/ent.20192.asp

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.