Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Τα ταμεία των εγαζομένων στο ΥΠΟΙΚ και στα ΜΜΕ, δεν συμμετέχουν στο PSI...Τυχαίο ;;;

Αυτά τα ταμεία ΔΕΝ δέχθηκαν το κούρεμα:
Τα Ταμεία των οποίων οι διοικήσεις δεν αποδέχθηκαν την εθελοντική συμμετοχή στο πρόγραμμα του κουρέματος, κατέχουν συνολικά, με σημερινές αξίες, ομόλογα αξίας περίπου 4 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) κατέχει ομόλογα αξίας 1,5 δισ. ευρώ, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), 823 εκατ. ευρώ, το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), 12,9 εκατ. ευρώ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), 709, 7 εκατ. ευρώ, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) με 382 εκατομμύρια ευρώ και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) 16,6 εκατ, ευρώ. Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης των Εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, το ΤΕΑΥΠΟΙΚ
αρνήθηκε να συμμετάσχει στο PSI, με ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση του ΔΣ. Το Ταμείο έχει στην κατοχή του σχεδόν 3 εκατ. ευρώ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με ημερομηνία λήξης στις 20 Μαρτίου.
Φυσικά στο κούρεμα θα συμμετέχουν και τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων...μιας και δεν αντιδρά και δεν διεκδικεί κανένας τα δίκαια αιτήματα των ασφαλισμένων...
Προσέξτε τι γίνεται ..
Τα χρήματα που θα απολεσθούν είναι οι οικονομίες χιλιάδων ε.ε. στελεχών για πάρα πολλά χρόνια και αν συμβεί το φημολογούμενο, ουδέποτε τα χρήματα αυτά θα αναπληρωθούν, με άμεση συνέπεια τα Μετοχικά Ταμεία να περιέλθουν σε αδυναμία πληρωμών σε πολύ σύντομο χρόνο.
Πρέπει να σημειωθεί για παράδειγμα ότι, το ΜΤΑ δεν διαθέτει Ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό του και ο ισχυρισμός της Τ.Ε. ότι επένδυσε τα διαθέσιμα του ΜΤΑ σε Ομόλογα δεν της δίνει το νομικό δικαίωμα να προβεί στην αυθαίρετη μείωσή τους κατά το ύψος του επίσημου "κουρέματος-PSI". 
Tα υπόλοιπα ταμεία αποφάσισαν που αποφάσιασαν να συμμετάσχουν στο κούρεμα είναι:
Οργανισμος Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).Η σημερινή αξία των ομολόγων που κατέχουν τα Ταμεία που δέχθηκαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανέρχεται στα 3,31 δις ευρώ.
Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), κατέχει ομόλογα 1, 46 δις ευρώ, το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, (ΕΤΕΑΜ), 18,4 εκατ. ευρώ, ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), 162 εκατ. Ευρώ, ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), 40 εκατ. ευρώ, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), 1, 06 δις ευρώ, το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), 69 εκατ. ευρώ, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), 28 εκατ, ευρώ, το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) 238 εκατ. ευρώ και η Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ) 60 εκατ. ευρώ.

1 σχόλιο:

  1. Δεν δίνει το νομικό δικαίωμα να προβεί στην αυθαίρετη μείωση ?
    Για δες τι λένε οι διατάξεις των νόμου 1611 του 1950, άρθρο 3 του νόμου 2216 του 1994 και του νόμου 2469 του 1997, για τα διαθέσιμα κεφάλαια των ΝΠΔΔ και των ασφαλιστικών φορέων.
    Δυστυχώς αγαπητέ μπλόγκερ το κούρεμα είναι νόμιμο ... Ψάξτο και θα δείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.