Δωρεάν online μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ

Πέντε νέα μαθήματα προσφέρει online, αυτόν το μήνα, το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, μετά το επιτυχημένο πείραμα των δωρεάν μαθημάτων εξ΄ αποστάσεως, στο οποίο ανταποκρίθηκαν 350.000 άτομα απ΄ ολόκληρο τον κόσμο.
Τα online μαθήματα είναι μια πρωτοβουλία του φημισμένου πανεπιστημίου, το οποίο χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να μεταδώσει γνώση.
Οι φοιτητές του, μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα από παντού, αρκεί να έχουν μια γρήγορη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μπορούν επίσης να φτιάχνουν φόρουμ και ομάδες στον κυβερνοχώρο, οι εργασίες τους αξιολογούνται από άλλους φοιτητές σε ζωντανή σύνδεση, ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιούνται μέσω ενός αυτόματου συστήματος κουίζ.
Τρία από τα νέα μαθήματα θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα 12 Μαρτίου. Πρόκειται για τα «Design and Analysis of Algorithms (Σχεδιασμός και Ανάλυση Αλγορίθμων)», «Natural Language Processing (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας)» και «Cryptography (Κρυπτογραφία)». Τα υπόλοιπα δύο, «Game Theory (Θεωρία Παιγνίων)» και «Probabilistic Graphical Models (Πιθανοτικά Μοντέλα)», έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Μαρτίου.
«Το Στάνφορντ πρωτοπορεί στην online εκπαίδευση, εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δημιουργήσουμε νέα online τμήματα, τόσο για τους φοιτητές μας όσο και για τους φοιτητές στον υπόλοιπο κόσμο» δήλωσε, στο περιοδικό του πανεπιστημίου, ο κοσμήτορας του ιδρύματος Τζον Ετσίμεντι.
Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα της online εκπαίδευσης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον 356.000 άτομα, από 190 χώρες, για κάποιο από τα τρία μαθήματα που πρόσφερε το αμερικανικό πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα ολοκλήρωσαν περίπου 43.000 φοιτητές. Αυτοί προέρχονταν, τόσο από τις σχολές του πανεπιστημίου όσο και από μακρινές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γκάνα, το Περού, η Ρωσία και η Νέα Ζηλανδία.  kathimerini.gr

Σχόλια