«Mεσοπρόθεσμο ή δραχμή;». Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανένα...

Ποιος είπε αυτά που ακολουθούν ;;
Κάποιοι μας λένε ότι το ερώτημα σήμερα είναι «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία;». Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάϊο, «μνημόνιο ή χρεοκοπία;».
Κάποιοι μας απείλησαν τελευταία και με διλήμματα του τύπου «μεσοπρόθεσμο ή τανκς;».
Σας θυμίζω, επίσης, ότι κάποιοι άλλοι πριν ένα μήνα είχαν απειλήσει «μεσοπρόθεσμο ή δραχμή;».

Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανένα....
Απλώς, δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, δυστυχώς το μόνο που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες και είναι τεράστια η ευθύνη της Κυβέρνησης.
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω τα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στην βουλή την Τρίτη 28 Ιουνίου 2011.
Δείτε απόσπασμα της ομιλίας του, στην συζήτηση επί της αρχής, του άρθρου και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: "Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.


Το καταψηφίζουμε, λοιπόν, συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός που έχει το θάρρος να λέει τα μεγάλα «ναι» αλλά και τα μεγάλα «όχι», όπως απαιτεί το συμφέρον του έθνους, αλλά, ναι, και το ίδιο το συμφέρον της ενωμένης Ευρώπης .
Το ΠΑΣΟΚ έχει, λοιπόν, ένα ταλέντο να εκβιάζει το λαό, να διαλέγει ανάμεσα σε δύο κακά, αλλά τελικώς σπέρνει και τα δύο κακά. Η εποχή αυτή, όμως, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τώρα διαλέγουμε το δρόμο που δεν είναι εκβιαστικός. Είναι δύσκολος αναμφίβολα αλλά είναι και λυτρωτικός. Φέρνει ελευθερία επιλογών και ανάπτυξη, δηλαδή πρόοδο και ελπίδα. Ο κ. Παπανδρέου βέβαια τελευταία επικαλείται τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα. Αλλά πατριωτισμός σημαίνει συλλογική προσπάθεια, ώστε να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη και πιο ελεύθερη, όχι να την οδηγήσουμε στα χειρότερα. Το ΠΑΣΟΚ θυμάται την πατρίδα και τον πατριωτισμό, όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά και να βυθίσει τον λαό στην κατάθλιψη και στα αδιέξοδα. Αντίθετα για μας ο πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλάει γλώσσα ελευθερίας, όχι καταναγκασμό και όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και ελπίδας. Μ' αυτό το νόημα της πατρίδας σας ζητώ να σταθμίσετε τη σημερινή σας απόφαση, να απορρίψετε τα ψεύτικα διλήμματα, να καταψηφίσετε τα αδιέξοδα και να ανοίξετε αληθινή προοπτική ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Ευχαριστώ πολύ. (Όρθιοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)

Σχόλια

  1. Βρέ Αρίστο τι πας και βρίσκεις τώρα.Πάνε πέρασαν αυτά.Τώρα είμαστε από την άλλη όχθη με σημαία την λογική πλέον που στηλιτεύαμε τότε.Και να στοχοποιούμε τους βουλευτές που έμειναν πιστοί σε αυτά που είδαμε στο βίντεο και να τους καταλογίζουμε ότι μας κατέβει.Θλίψη και αγανάκτηση προκαλούν όλα αυτά.Οι εκλογές όμως δεν είναι μακρυά.Εμείς θα δώσουμε την απάντηση μας σε όσους νομίζουν πως έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρίστο, γενίτσαρε μην τολμήσεις και μας το ξαναπαίξεις Νεοδημοκράτης ...
    Τώρα σε μάθαμε, η μάσκα που κρυβόσουν έπεσε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.