Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

H τρόικα καταργεί και το εφάπαξ!


Την κατάργηση του εφάπαξ για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέο τριπλό χτύπημα σε μισθούς και συντάξεις φέρνει το πακέτο μέτρων της τρόικας που πρέπει να ληφθεί μέχρι τον Ιούνιο. Η τελευταία επίσκεψη των κλιμακίων της τριμερούς επιτροπής άφησε εντολή παρακαταθήκη στα κυβερνητικά στελέχη για την προετοιμασία νέων ανατροπών σε εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά, προκειμένου τον Ιούνιο να ληφθούν αποφάσεις για:
-Την κατάργηση του εφάπαξ βοηθήματος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι κατά τη συνταξιοδότησή τους. -Την περικοπή τουλάχιστον κατά 80% των αποζημιώσεων που καταβάλλονται με την απόλυση. -Νέες μειώσεις στους κατώτατους μισθούς. -Την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για την τελική ισοπεδωτική επίθεση κατά των εργασιακών κεκτημένων, με την κωδική ονομασία στην οποία αρέσκεται η τρόικα «τόνωση της ανταγωνιστικότητας μέσω μείωσης του μη μισθολογικού κόστους» . Σύμφωνα με πληροφορίες επιβεβαιωμένες από υψηλά κυβερνητικά στελέχη, οι εκπρόσωποι των δανειστών συζήτησαν το θέμα των συγκεκριμένων παρεμβάσεων κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα, παρέχοντας στην ουσία τρίμηνη περίοδο χάριτος για να μην πέσουν όλα τα μέτρα μαζί, δεδομένου ότι στην παρούσα φάση είχαν κοπεί μισθοί και συντάξεις Μάλιστα, για να μην υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός κατέγραψαν στο νέο Μνημόνιο τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν από τον Ιούνιο και μετά, ως υπενθύμιση υποχρέωση προς την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά το εφάπαξ αναφέρεται... πως «η κυβέρνηση εντοπίζει τα ταμεία για τα οποία τα εφάπαξ ποσά που καταβλήθηκαν κατά την συνταξιοδότηση δεν είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν και αναπροσαρμόζει τις πληρωμές. (1ο τρίμηνο του 2012).

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.