Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Εconomist : Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ..με τον Παπαδήμο αντιπρόεδρο


Το Εconomist σε σημερινό του άρθρο αναφέρει:
Κινδυνολόγοι ισχυρίζονται ότι τα τρία κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά), υποδαυλίζουν την κοινωνική αναταραχή που θα μπορούσε να υπονομεύσει το νέο δάνειο στην Ελλάδα αξίας έως 174 δις € και να οδηγήσουν την χώρα εκτός ευρώ . Άλλοι ανησυχούν σχετικά με τα ακροδεξιά κόμματα, όπως της Χρυσής Αυγής, η οποία για πρώτη φορά είναι πιθανό να ξεπεράσει το όριο του 3% και να εισέλθει το κοινοβούλιο όπως και το ΛΑ.Ο.Σ. Έως και δέκα κόμματα ενδέχεται να μπουν στην βουλή.

Τα δύο μεγάλα κόμματα ακόμα δείχνουν ισχυρά. Η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ ήταν στην τέταρτη θέση σε ορισμένα γκάλοπ...
Ωστόσο, o Ευάγγελος Βενιζέλος ο υπουργός Οικονομικών και μοναδικός υποψήφιος για να γίνει αρχηγός κόμματος, πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι θα γυρίσουν πίσω όταν αυτός αναλάβει το κόμμα.
Πρόσφατα τα δύο μεγάλα κόμματα συνυπήρξαν επιτυχώς υπό τον Λουκά Παπαδήμο, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός σε μια συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο.
Η Νέα Δημοκρατία είναι απίθανο να κερδίσει την αυτοδυναμία. Αν και ο Αντώνης Σαμαράς, αρχηγός της, ανέλαβε μετά την απώλεια της εξουσίας το 2009, μετά την υποστήριξή του στο νέο μνημόνιο, που θεωρείται από πολλούς ως μια στροφή, έχει χάσει 4-5% από το ποσοστό της.
Ορισμένοι πολιτικοί των πιστωτριών χωρών της Ευρώπης, ανησυχούν ότι οι εκλογές θα αποσπάσουν την Ελλάδα από αυστηρό χρονοδιάγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο, ακόμα και αν τα μικρά κόμματα ανέβουν δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή.
Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία, που θα ενισχυθεί με επιπλέον 50 έδρες που δίνει ο νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα, θα σχηματίσει ένα νέο συνασπισμό με το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η συνεργασία θα έχει ισχυρή πλειοψηφία. Αρκετοί υπουργοί θα παρέμεναν στη θέση τους, ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος ίσως και να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αναπληρωτής (αντιπρόεδρος) του ο κ. Σαμαρά.
"Αυτο θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της" καταλήγει το άρθρο.1 σχόλιο:

  1. Ανημέρωτοι του ECONOMIST ξεχάσατε τους Ανεξάρτητους, ή κανένας "δάκτυλος" σας έβαλε να μην τους αναφέρετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.