Καταδίκη της Γερμανικής Αεροπορίας από το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ

(Alamogordo Daily News, 2/14/2012 )
Paul Gerakis
Aν οι Γερμανοί τα κάνουν αυτά στις ΗΠΑ φαντάσου τι γίνεται στην Ευρώπη... 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Alamogordo Daily News του New Mexico των ΗΠΑ στις 14/2/ 2012 το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ καταδίκασε την Γερμανική Αεροπορία η οποία έχει βάση στην αεροπορική μονάδα Holloman των ΗΠΑ κοντά στο Sacramento, για πρόβλημα που δημιούργησε σε Αμερικανούς πολίτες εργαζόμενους για την Γερμανική Αεροπορία. 

Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι το Αμερικανικό Υπουργείο Εργασίας έχει διατάξει το Κέντρο Εκπαίδευσης της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στη Βάση Ηolloman, να πληρώσει σε οκτώ εργαζόμενους σχεδόν 34.000 δολάρια σε μισθούς, δεδομένου ότι μετά από έρευνα διαπίστωσαν παραβάσεις των διατάξεων των υπερωριών του νόμου περί εργασίας. 
Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι ο εργοδότης ωφελήθηκε από την μη καταβολή χρηματικού ποσού βάση της νομοθεσίας.
Οι εργαζόμενοι Αμερικανοί πολίτες ήταν οδηγοί στην Αεροπορική Βάση και αν και δούλευαν 40 ώρες τη βδομάδα, πληρωνόντουσαν λιγότερο και μάλιστα είχαν κρατήσεις και για το διάλειμμα που έκαναν κατά την ώρα του γεύματος, το οποίο διάλειμμα εντάσσεται στο συνολικό χρόνο εργασίας. 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση λέει ότι οι μισθοί που οφείλονται στους εργαζόμενους θα καταβληθούν στο ακέραιο.

Σχόλια