Ο Γιάννης Μπουτάρης εταίρος του Φούχτελ στην Ελλάδα..

Με 25 χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας αλλά και 30 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για την καγκελάριο Μέρκελ για να αναλάβει το αξίωμα του εντεταλμένου της ‘Ελληνογερμανικής Συνέλευσης’, στην οποία συμμετέχουν ως τώρα 200 δήμαρχοι από τις δύο χώρες. Εταίρος του κ. Φούχτελ στην Ελλάδα είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τον Ιανουάριο είχε επισκεφτεί μια σειρά από γερμανικές πόλεις.

Ενώ στο Βερολίνο είχε συνομιλίες για τη διαχείριση των αποβλήτων της Θεσσαλονίκης, στο Αμβούργο ζήτησε βοήθεια για την αναβάθμιση και διαχείριση του λιμανιού. Αυτό το παράδειγμα είναι ενδεικτικό για τη λογική αυτής της ελληνογερμανικής συνεργασίας, σημειώνει ο κ. Φούχτελ: «Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε κατά την επίσκεψη του στη Γερμανία τα εξής: Δεν θέλουμε από εσάς του Γερμανούς χρήματα. Θέλουμε την τεχνογνωσία σας, τις εμπειρίες σας και αυτό επειδή δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο στο ξεκίνημα». Θα δοθεί βοήθεια και θα υπάρξει συνεργασία για κάθε αίτημα από την Ελλάδα, τονίζει κ. Φούχτελ. Είτε αυτό αφορά τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό των αρχών δημοτικής αυτοδιοίκησης, τη διαχείριση καταστροφών ή ακόμη και το θέμα των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΕ ύψους 16 δισ ευρώ που προορίζονται για την Ελλάδα. «Το ζητούμενο εδώ είναι να κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς ώστε να μπορέσεις να αξιοποιήσεις τα προγράμματα. Στο παρελθόν πολλά από αυτά οι ελληνικοί δήμοι δεν τα είχαν αξιοποιήσει. Εμείς θα μπορούσαμε να προσφέρουμε τις γερμανικές εμπειρίες για τη σύνταξη των σχετικών αιτήσεων επιταχύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τις διαδικασίες».
Deutsche Welle

Σχόλια

  1. Τώρα αρχίζει να εξηγείται η προβολή του κ.Μπουτάρη με τις καθημερινές σχεδόν αναρτήσεις άρθρων στις εφημερίδες της διαπλοκής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.