Ο Μάριο Ντράγκι απορρίπτει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα βελτιωνόταν η κατάσταση της χώρας με την επιστροφή σε ένα εθνικό νόμισμα.
Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild, o Μάριο Ντράγκι απορρίπτει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος. «Μια έξοδος από το ευρώ συνοδευόμενη από τη δυνατότητα υποτίμησης ενός εθνικού νομίσματος δεν θα βελτίωνε την κατάσταση», λέει χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης.
Ο Μάριο Ντράγκι επισημαίνει επίσης ότι η έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα μείωνε την ανάγκη υλοποίησης μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Από την άλλη πλευρά θα είχαμε υψηλό πληθωρισμό και αστάθεια ως συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη και στο προβλεπτό μέλλον δεν θα δάνειζε κανείς τα αναγκαία χρήματα στην Ελλάδα», προσθέτει.
Νωρίς για ευρωομόλογα
Ντράγκι και Σόιμπλε
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τάχθηκε επίσης κατά της μετατροπής της Ευρώπης σε ένωση μεταφοράς κεφαλαίων. «Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε τα χρήματα των φορολογουμένων η ευρωζώνη δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί σε ένωση μεταφοράς κεφαλαίων, στην οποία μία ή δύο χώρες θα πληρώνουν και οι υπόλοιπες θα ξοδεύουν και η όλη υπόθεση θα χρηματοδοτείται από κοινά ευρωομόλογα», τονίζει ο κ. Ντράγκι. Υπό αυτή την έννοια, διευκρίνισε ο κεντρικός τραπεζίτης «είναι πού νωρίς ακόμη για την εισαγωγή ευρωομολόγων».
Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο Μάριο Ντράγκι επισήμανε ότι «για την υπέρβαση της κρίσης η Ελλάδα χρειάζεται σταθερές πολιτικές συνθήκες». Οι Έλληνες κατάφεραν να περάσουν από τη βουλή πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Εάν τις υλοποιήσουν η χώρα θα έχει την ευκαιρία να βγει από το καθοδικό σπιράλ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.
http://www.dw.de/dw/article/0,,15828313,00.html

Σχόλια

  1. Κορόιδα είναι τώρα που την έχουν δέσει χειροπόδαρα,τώρα που υποδούλωσαν ένα λαό με δεσμά και ταυτόχρονα διατήρησαν τα προνόμια τους οι τοκογλύφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.