Σημαντική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατί ας Ηλείας για την επιστροφή των κλεμμένων από τη Βρετανία ενόψει της αφής της φλόγας

Όπως διαβάζουμε στο no 1 δημοσιογραφικό site της Ηλείας ilialive.gr πρωτοβουλία για την επιστροφή των Ελγίνειων μαρμάρων της Ακρόπολης και των κλεμμένων τμημάτων της ζωφόρου του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα λαμβάνει η ΝΟΔΕ Ηλείας, με αφορμή και την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.
Αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χήνος και μέλη της. Με επιστολή της ενημερώνουν σχετικά για το θέμα τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον.
Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πληγή που άνοιξε στην ψυχή του Ελληνικού λαού ο Λόρδος Έλγιν παίρνοντας τα γλυπτά αυτά του Παρθενώνα, αλλά και του Επικουρείου Απόλλωνος. Την Αφή της φλόγας και τους Αγώνες του Λονδίνου τα στελέχη της ΝΟΔΕ χαρακτηρίζουν ως μια χρυσή ευκαιρία για την δικαίωση των ιδεωδών του Ολυμπισμού.

Επιστολές εστάλησαν ακόμα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τους έξι βουλευτές του νομού Ηλείας.
Στο θέμα αναφέρθηκαν ακόμα ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης που ζήτησε ακόμα την επιστροφή του αρχαίου νομίσματος – εμβλήματος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς επίσης ο υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Αθανάσιος Κατσίμπελης και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κατακόλου Διονύσης Μπουλούτας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 1.ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ 2.ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 3.ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ.
1.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 1 & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Τ.Κ 27100
ΤΗΛ : 26210345112621034422
FAX : 2621025926
E-mail: node-ilias
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 10 Μαϊου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.
Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την επαναδιατύπωση του αιτήματος των Ελλήνων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα , του Επικούρειου Απόλλωνα κ.α που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
Εκτιμούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη και επικαιροποιήσατε εσείς με τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης το 2009.
Είναι κάτι που μεταξύ των άλλων θα είχε πολύ θετική συμβολή στην προσπάθεια να επανακτήσουμε οι Έλληνες την αυτοπεποίθησή μας που τόσο την έχουμε ανάγκη αυτούς τους καιρούς.
Αλλά και να ξαναθυμήσουμε στους φίλους μας ποιοι είναι οι Έλληνες και τί κατά καιρούς έχουμε υποστεί και εμείς.
Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας
2.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 1 & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Τ.Κ 27100
ΤΗΛ : 26210345112621034422
FAX : 2621025926
E-mail: node-ilias
Εξοχότατε Κύριε Δήμαρχε,
Η πόλη του Λονδίνου και η Μεγάλη Βρετανία έχει εφέτος την τιμή να φιλοξενεί την μεγαλύτερη Πανανθρώπινη εορτή. Την Ολυμπιάδα του 2012.
Εδώ στην Ελλάδα και την Αρχαία Ολυμπία συμμετέχοντας, θα έχουμε την τιμή να σας παραδώσουμε στις 10 Μαϊου του 2012 την Ολυμπιακή Φλόγα που αενάως συμβολίζει την Οικουμενικότητα των ανθρωπίνων αξιών.
Η λατρεία για τον αγώνα του ανθρώπου για «υψηλότερα, ταχύτερα, δυνατότερα» που ξεκίνησε σε αυτόν εδώ τον τόπο, Κύριε Δήμαρχε, είναι η ψυχή των Ελλήνων.
Και η ψυχή μας εκφράστηκε με τα μνημεία του Παγκόσμιου Πολιτισμού που είναι διάσπαρτα στην Ελλάδα και λατρεύονται από την ανθρωπότητα.
Σε αυτήν την ψυχή υπάρχει μια βαθιά πληγή που άνοιξε ο Λόρδος Elgin με την αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα, του Επικούρειου Απόλλωνα κ.α και την μεταφορά τους στο Βρετανικό Μουσείο.
Θεωρούμε ότι η Ολυμπιάδα του Λονδίνου 2012 και η τελετή μεταλαμπάδευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Λονδίνο αποτελεί ίσως μια χρυσή ευκαιρία για να αποδείξουμε στην Οικουμένη την δικαίωση των Ιδεωδών του Ολυμπισμού.
Γιατί η Δικαιοσύνη , Κύριε Δήμαρχε, είναι ένα από τα ύψιστα ιδεώδη του ανθρώπου.
Σας παρακαλούμε, στο όνομα της Δικαιοσύνης και της Ηθικής ας ξεκινήσουμε την διαδικασία επιστροφής των γλυπτών.
Ειλικρινά πιστεύουμε ότι μια τέτοια χειρονομία εκ μέρους σας, εκ μέρους του Λονδίνου και της Μεγάλης Βρετανίας θα τιμούσε για πάντα το όνομά σας.
3.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 1 & 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Τ.Κ 27100
ΤΗΛ : 26210345112621034422
FAX : 2621025926
E-mail: node-ilias
Κύριε Βουλευτά,
Στις 10 Μαϊου 2012 θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012.
Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την επαναδιατύπωση του αιτήματος των Ελλήνων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα , του Επικούρειου Απόλλωνα κ.α που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.
Είναι κάτι που μεταξύ άλλων θα είχε πολύ θετική συμβολή στην προσπάθεια να ανακτήσουμε οι Έλληνες την αυτοπεποίθησή μας που τόσο την έχουμε ανάγκη αυτούς τους καιρούς.
Αλλά και για να ξαναθυμήσουμε στους φίλους μας ποιοι είναι οι Έλληνες και τι κατά καιρούς έχουμε υποστεί και εμείς.
pyrgos-news.blogspot.com Ενημέρωση και προβολή του Πύργου και της Ηλείας

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.