ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΑΣΕ

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Από καιρό ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα είχε στα χέρια της ένα «πυρηνικό όπλο» που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει και να καταστρέψει τους καταστροφείς της. Δεν είχε όμως τους κατάλληλα ελληνόψυχους χειριστές του όπλου, με αποτέλεσμα τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ήδη από χθες, άρχισαν να το παραδέχονται και οι ίδιοι που δήθεν επέβαλαν τα δυσβάστακτα οικονομικά για τους πολίτες μέτρα, φυσικά μετά την  ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και  των εφαρμοστικών νόμων που απορρέουν από αυτή, ότι η τυχόν έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη, θα ήταν καταστροφή για όλη την Ευρώπη.


Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι η έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα ήταν «ανυπολόγιστη καταστροφή» !!! Στο ίδιο κλίμα ακολουθούν, ο πρόεδρος της γερμανικής τραπεζικής ένωσης κ. Αντρέας Σμιτζ καθώς και τo γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Αντί αυτό το όπλο να το είχαν στη φαρέτρα τους οι δικοί μας πολιτικοί, και κατά τις διαπραγματεύσεις τους για τα μνημόνια να το χρησιμοποιούσαν ως απειλή προς τους εταίρους μας, προκειμένου να επιτύχουν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις και όρους, αυτοί απειλούσαν και τρομοκρατούσαν το λαό για να επιβάλουν τα μέτρα που επέβαλαν και θα συνεχίσουν να επιβάλουν. Διαρκώς επαναλάμβαναν, για να πείσουν το ελληνικό ακροατήριο, το επιχείρημα «γιατί να πληρώνουν οι λαοί των ευρωπαϊκών χωρών φόρους για να δανείζουν τα κράτη τους στη χώρα μας; Αυτό κατερρίφθη όμως από την ομολογία των γερμανών αξιωματούχων, οι οποίοι μόλις χθες παραδέχτηκαν ότι η ίδια η Γερμανία και κατ επέκταση ο γερμανικός λαός όχι μόνον δεν πλήρωσε φόρους για τη διάσωση της Ελλάδος, αλλά αντίθετα πλούτισε και κατά 15 δις ευρώ!!!

Σχόλια