Παράνομη μετανάστευση: Μία βόμβα που απαιτεί δράση τώρα και πρόληψη μετά

Της ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Βουλευτού Α’ Αθηνών – Ανεξάρτητοι Έλληνες Η παράνομη μετανάστευση έχει καταστεί πυρηνική «βόμβα», έτοιμη να τινάξει στον αέρα συθέμελα ολόκληρη την χώρα. Και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το αντιμετωπίζουν με όρους προεκλογικούς και επικοινωνιακούς. Οι «σκούπες» που γίνονται αυτές τις μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αποτελούν τα γνωστά κρατικά και κυβερνητικά ημίμετρα. Με ολοφάνερο σκοπό, να δώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι τάχα κάτι συμβαίνει. Όσο για την ιδέα για δημιουργία στρατοπέδων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών εκτός Αθήνας, ερμηνεύεται μονάχα ως ένα σχέδιο μεταφοράς του τρόμου και της ανομίας από το κέντρο, στο σύνολο της Ελληνικής Περιφέρειας. Αλλά και σε αυτό ακόμη, υπάρχει εμπαιγμός της κοινής γνώμης. Ο υπουργός Προστασίας Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης, έκανε λόγο για ένα πλήθος ενός εκατομμυρίου μόνο στο Λεκανοπέδιο. Πόσο εφικτό είναι να
στεγαστεί το ενα εκατομμύριο παράνομων μεταναστών σε δέκα στρατόπεδα ανά την Ελληνική Επικράτεια; ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Οι πρώτοι έδειξαν ολοφάνερα της προθέσεις τους με τον γνωστό ως «νόμο Ραγκούση» περί ιθαγένειας, που λειτούργησε στην εφαρμογή του ως μαγνήτης για προσέλευση περισσότερων ακόμη παράνομων μεταναστών. Ένας νόμος, που συνδυαζόμενος με την συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ, μετέβαλλε την Ελλάδα και επισήμως στην ευρωπαϊκή αποθήκη της παράνομης μετανάστευσης. Όσο για την ηγεσία της ΝΔ, εμφανίζεται συνένοχη, πρώτον, γιατί επί των ημερών της δεν έκανε απολύτως τίποτα και δεύτερον, διότι όταν περνούσε από τη Βουλή ο νόμος Ραγκούση, απέφυγε να επιστρατεύσει όλες της τις δυνάμεις, κοινοβουλευτικές και μη, προκειμένου να χτιστεί ένα τείχος πολιτικής και εθνικής αντίστασης. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ Στο μεταξύ, η αγωνία και η απόγνωση που ζει ο πολίτης ολοένα και κορυφώνονται.
  • Σε μία τεράστια ακτίνα πέρα από την πλατεία Ομονοίας, αλλά και σε περιοχές του ιστορικού κέντρου ακόμη, κανείς δε μπορεί να κυκλοφορήσει μετά τη δύση του ήλιου. Σε πολλές από τις γειτονιές μας, ακόμη και μέρα μεσημέρι.
  • Στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αχαρνών, στη Λιοσίων, όσοι συμπατριώτες μας απέμειναν, δεν είναι πλέον κάτοικοι, αλλά όμηροι και έγκλειστοι, αφού αδυνατούν να ξεμυτίσουν έστω για να πεταχτούν στο μπακάλικο της γωνίας για τα απαραίτητα.
  • Γέροντες και γυναίκες, οικογενειάρχες και νοικοκυραίοι, εγκαταλελειμένοι εντελώς από την Πολιτεία, προστρέχουν στην προστασία ομάδων και οργανώσεων, που ενώ σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη θα μπορούσαν να βρίσκονταν ακόμη κι εκτός νόμου, εδώ με την ανοχή και την αναλγησία που δείχνουν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το κράτος, πριμοδοτούνται πολιτικά.
  • Το ανεξέλεγκτο λαθρεμπόριο των αλλοδαπών πνίγει τους χτυπημένους από την κρίση εμπόρους καταστηματάρχες, ενώ το δίπτυχο της παράνομης πορνείας των αλλοδαπών και της προκλητικά ανοιχτής εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο της Αθήνας, μαζί με τις εισαγώμενες –ξεχασμένες εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα- μεταδοτικές νόσους, συνθέτουν μία πρωτόγνωρη απειλή για την Δημόσια Υγεία.
  • Οι εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι που προσφέρονται να κάνουν οτιδήποτε για ένα κομμάτι ψωμί δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στην απασχόληση των Ελλήνων και όλων των νόμιμων κατοίκων της χώρας και στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στιβαζόμενοι σε αυτοσχέδια γκέτο, προκαλούν απότομα σοκ υποβάθμισης και φτωχοποίησης τεράστιων περιοχών.
  • Τέλος, όλο αυτό το ετερογενές και ανεξέλεγκτο μίγμα παράνομης μετανάστευσης συνιστά ανυπολόγιστης σημασίας κίνδυνο για την οριστική αλλοίωση του εθνικού μας κέντρου. Πρέπει επίσης να είμαστε υποψιασμένοι ότι είναι πιθανό ανάμεσά τους να υπάρχουν και άτομα με ύποπτες διασυνδέσεις και ακόμη πιο ύποπτες αποστολές. Δηλαδή άτομα, που ευθύνονται για προβοκατόρικες ενέργειες, δολιοφθορές κλπ.
ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ; Αυτά όλα, τα ξέρουν οι πολίτες γιατί τα βιώνουν καθημερινά. Θα άξιζε όμως να ρωτήσει κανείς τους κυρίους Παπαδήμο, Βενιζέλο, Σαμαρά το πλέον απλό και αυτονόητο. Θα κυκλοφορούσαν οι ίδιοι απόγευμα, μόνοι τους χωρίς φρουρά στον Άγιο Παντελεήμονα; Θα έστελναν τη γυναίκα τους εκεί μονάχη της; Θα άφηναν το παιδί τους να παίξει σε μία τυπική –για τα δεδομένα των εκεί περιοχών- πλατεία, ανάμεσα σε κλέφτες, βαποράκια και χρησιμοποιημένες σύριγγες; Η απάντηση, είναι αυτονόητη. Διότι πέρα από τις πολιτικές ευθύνες τους, ζουν σε ένα παράλληλο κόσμο οικονομικής-κοινωνικής προσομοίωσης, στον οποίο δεν ξέρουν τι περνά ο μέσος Έλληνας και ούτε τους πολυενδιαφέρει. ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ Αυτός, είναι και ο βασικότερος λόγος, ανάμεσα σε πολλούς άλλους ίσης (και όχι ίσσονος) σημασίας, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα δώσουν ποτέ λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Η λύση θα δοθεί μόνο από ένα δυναμικό εθνικό-λαϊκό κίνημα, συντεταγμένης πολιτικής κατεύθυνσης, που θα κάνει πράξη τα αυτονόητα. Ποια είναι αυτά; Ότι θα ‘κανε πάνω-κάτω κάθε κυρίαρχο έθνος και κάθε σοβαρό κράτος.
  1. Θωράκιση των ελληνικών συνόρων, με δράση ισχύος από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
  2. Άσκηση έντονης πολιτικής πίεσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει πράξη με κονδύλια και προσωπικό, την υποχρέωσή της να προασπίζει τα σύνορά μας, ως σύνορα δικά της, καθώς και να συνετιστούν οι Τούρκοι, διότι από τα δικά τους εδάφη έρχεται η παράνομη μετανάστευση.
  3. Νομοθετική ενίσχυση του πλαισίου της νόμιμης μετανάστευσης, με συντονισμένες πολιτικές και δράσεις ενσωμάτωσης στον εθνικοκοινωνικό ιστό των πρώτων κυμάτων και απέλαση των παράνομων μεταναστών που εισέρρευσαν τα τελευταία χρόνια ανά εκατοντάδες χιλιάδες. Και όταν λέμε απέλαση, ένα μόνο πράγμα εννοούμε: απέλαση –μαζική, άμεση και αδιαπραγμάτευτη.
  4. Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής Μελέτης και Αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού, ώστε με ρητά κριτήρια να καθοριστούν οι εθνικές, δημογραφικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.α. αντοχές της Ελλάδας.
Η παράνομη μετανάστευση ως πρόβλημα, έχει φτάσει στα όριά του. Γι’ αυτό και στις προηγούμενες προτάσεις πρώτα έρχεται η δράση και μετά η πρόληψη. Χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε και υπομονή.

Σχόλια