Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Κατατέθηκαν οι πρώτες προσφυγές κατά του νέου εργασιακού καθεστώτος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και τρεις Σύλλογοι τραπεζοϋπαλλήλων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί η υπ. αριθμ. 6/28.2.2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.), με την οποία (κατ' επιταγή του Μνημονίου ΙΙ) καταργείται η προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις, επέρχονται επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων μετά τη λήξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (η λεγόμενη στη νομική επιστήμη «μετενέργεια»), καταργείται ουσιαστικά η Διαιτησία, μειώνεται ο κατώτατος βασικός μισθός κατά 22% και για τους νέους κάτω των 25 ετών κατά 32% κ.λπ. 

Σημειώνεται ότι είναι οι πρώτες προσφυγές (αιτήσεις ακυρώσεως) που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και στρέφονται κατά των νέων εργασιακών δεδομένων που προβλέπονται από το Μνημονίου ΙΙ και την επίμαχη Π.Υ.Σ. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.