Τα πυροσβεστικά δεν φεύγουν από Θεσσαλονίκη


Μετά από απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η 383 Μοίρα των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών δεν θα κλείσει. Θα παραμείνει στην έδρα της, την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη.
Η προσφορά της Μοίρας στο έργο της πυρόσβεσης και η μέχρι σήμερα εμπειρία στην αντιμετώπιση των αναγκών και τον επιχειρησιακό καταμερισμό των πυροσβεστικών μέσων, καθιστούν αναγκαία την παραμονή της Μοίρας στη Θεσσαλονίκη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει την προεργασία για τη βέλτιστη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σχόλια

  1. Από οτι φαίνεται είναι πιό εύκολο να μειωθούν οι αποδοχές του προσωπικού της ΠΑ παρά να περιορισθούν τα λειτουργικά έξοδα με το κλείσιμο μεγάλων μονάδων. Βλέπετε αυτό που ενδιαφέρει είναι μόνο η εκλογική πελατεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φύγουν Η μοίρα και τα αεροπλάνα της απο τη θεσαλονίκη θα κλείσει το αεροδρόμιο και θα γλιτώσει χρήματα το Ελληνικό Δημόσιο;
      Δεν θα έχει λειτουργικά έξοδα όπου και αν εγκατασταθεί;
      Υπάρχει χώρος στο άλλο αεροδρόμιο;
      Τα έξοδα μετεγκατάστασης είναι αμελητέα;
      Υπάρχουν άλλα συμφέροντα πίσω απο την αρχική απόφαση για μετεγκατάσταση, όπως ιδιωτική εταιρία που έχει στρώσει ήδη το τραπέζι;
      Μήπως το Αεροδρόμιο του Σέδες, στο οποίο στεγάζονται οι οικογένειες είναι ο στόχος;

      Πρίν λιπόν αρχίσεις τους λαικισμούς προσπάθησε να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

      Διαγραφή
    2. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα :
      1/ Προφανώς και κατανοητό από κάθε νοήμονα.
      2/ Ναι αλλά θα μειωθούν σημαντικά αφενός λόγω μείωσης των πάγιων εξόδων για τη συντήρηση και υποστήριξη της 113 αλλά και της υποστήριξης των αεροπλάνων που θα εδρεύουν στη μητρική μονάδα και όχι σε απομακρυσμένη μονάδα με μειωμένες δυνατότητες υποστήριξης.
      3/ Ναι.
      4/ Ναι, και τα λίγα που υπάρχουν θα αποσβεστούν σχεδόν άμεσα.
      5/ Δεν γνωρίζω, αλλά αν υπάρχουν θα αποφέρουν έσοδα για το Δημόσιο.
      6/ Οχι, απεναντίας θα στεγαστούν και όσοι υπηρετούν σε μονάδες της περιοχής και περιμένουν σε λίστα αναμονής.

      Αυτά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι λαικισμός, αλλά σημαντική μείωση των δαπανών λαμβάνοντας υπόψη και το μικρό επιχειρησιακό όφελος από τη παραμονή της Μοίρας στην Θεσ/νικη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.