Η μοναστηριακή κουζίνα του Αθω σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ρουμανίας

Μοναστηριακή κουζίνα του Άθω και αγιορείτικα κρασιά στο Grand Hotel Continental του Βουκουρεστίου; Γκουρμέ πιάτα του τρίτου «ποδιού» της Χαλκιδικής σε έξι πόλεις της Ρουμανίας;
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι ένοικοι και οι επισκέπτες πολυτελών ξενοδοχείων της εν λόγω χώρας θα εντρυφήσουν πράγματι στα μυστικά της σεμνής, αλλά γευστικής και υγιεινής αγιορείτικης κουζίνας!
Στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης TTR, o Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω πέτυχε συμφωνία με την αλυσίδα «Continental Hotels» για την προώθηση της κουζίνας των μοναχών του Αθω και γενικότερα της γαστρονομίας της περιοχής (Mount Athos Area Gourmet) σε έξι πόλεις της Ρουμανίας, για περίοδο έξι μηνών.

Μάλιστα, η Ρουμανία θα υποδεχτεί το πρόγραμμα νωρίτερα από ό,τι η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ενώ το «Mount Athos Area Gourmet» ανοίγει επίσημα τις πύλες του στην περιοχή του Άθω στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου, η Ρουμανία θα το υποδεχτεί στις 4 Μαΐου, στο Grand Hotel Continental, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση προβολής προορισμού.
Η εν λόγω εκδήλωση έχει τίτλο «Μοναστηριακή Κουζίνα» και παρουσιάζει τοπικά πιάτα, που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα της περιοχής του Άθω, καθώς και τα αγιορείτικα κρασιά, που συνοδεύουν κάθε γαστρονομική πρόταση.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, ο οποίος θα επιμεληθεί το μενού, θα παρουσιάσει την ιδιαίτερα δημοφιλή και επιτυχημένη έκδοση με τίτλο «Μαγειρική του Αγίου Όρους», η οποία έχει ήδη μεταφρασθεί σε πέντε γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης και της ρουμανικής) και κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης ο σεφ του Grand Hotel Continental θα παρουσιάσει πιάτα του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Gourmet, ενώ οι προωθητικές εκδηλώσεις του Οργανισμού θα «ανοίξουν πανιά» για το λιμάνι της Κωνστάντζας, που αποτελεί επόμενο σταθμό της «επικοινωνιακής περιοδείας».
AΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια