Η ανάπτυξη θα είναι Ελληνική ή θα είναι Γενοκτονία.


Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
ΕΜΠΟΡΟΣ
Υποψήφιος Β’Πειραιώς
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο αγώνας δεν περιορίζεται στην Οικονομία είναι πρωτίστως Ιδεολογικός. Η Οικονομία είναι ο τρόπος, πρέπει όμως να ορίσουμε την αίτια και τον σκοπό.
Οχι δεν θα σας πω για αέρα κοπανιστό κι άλλα φούμαρα, εγώ δεν είμαι πολιτικός, ανάπτυξη μπορείς να έχεις με πολλούς τρόπους, αρκεί να ορίσεις έναν στόχο. Εν προκειμένω τις Πολυεθνικές ή τους Ελληνες.
Με το σχέδιο και την αλλότρια ιδεολογία θα έχουμε ανάπτυξη, όπως έχει η Νιγηρία στο 8,8% ή η Λετονία 1,1%. Είναι αυτό που θέλουμε; Η Νιγηριανοί ζουν πίσω στον 18ο αιώνα κι η Λετονία έχει ερημώσει δημογραφικά.


Στην Ελλάδα από το ‘80 και μετά μας μαθαίνουν μόνο τα αρνητικά το Ελληνικού επιχειρείν. Δαιμονοποίησαν την ελευθερία σε μια χώρα που στηρίχθηκε στους μικρομεσαίους, γιατί το άθλημα της δημιουργίας είναι στην φύση μας. Χλεύαζαν όμως, γιατί ήθελαν την σκλαβιά.

Η δουλεία είναι εύκολη, να βρείς ενα κύριο να υπηρετείς! Ποιος δεν θα ήθελε ένα αφεντικό, σαν το καλό Δημόσιο; Ηρθε ο Αντρέας κι είπε «Θες μια άψογη ζωή σαν όλο τον κόσμο; Πως να πει κανείς Οχι; Ορίστε σας δίνουμε ένα επάγγελμα, μια οικογένεια, οργανωμένες αργίες» *1. Φύτεψε το σπόρο. Ακολούθησε και ο Σημιτικός Μεσαίωνας κι άνθισε, δάνειζαν αέρα, λεφτά χωρίς αντίκρισμα, η χαρά της Διαπλοκής και του Lifestyle, τα αγόρια πορτιέριδες κι η κόρη γλάστρα.

Ο Ελληνας όμως δεν είναι Γερμανός, θέλει την ελευθερία, Η Ελευθερία όμως δεν είναι ανταμοιβή ούτε παράσημο που γιορτάζουμε με σαμπάνια, πρέπει να στύβεις κάθε μέρα το μυαλό σου, να βρεις λύσεις, να βρεις πρωτότυπες ιδέες, να επιχειρείς! Επιχειρώ! Είδατε τι ωραία λέξη;

Οχι δεν μπορούν να είναι όλοι επιτυχημένοι, αλλά ούτε εκ των προτέρων αποτυχημένοι. Εδώ και δυο χρόνια στην Ελλάδα μας μιλούν για ανάπτυξη ΚΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ!

Να έρθουν οι Γερμανοί Tour Operators να αγοράσουν τσάμπα νησια, να χτίσουν χωρίς συντελεστή και να πουλάνε all inclusive. Αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει κι ένας έλληνας μικρός Ξενοδόχος και να γίνει μεγάλος;

Να έρθουν οι Ξένοι να αγοράσουν την ΔΕΗ! Ο,τι χτίζαμε επι 70 χρόνια με τον ιδρώτα μας να το πάρουν τσάμπα. Δώσε 300 δις και πάρ’ την, αλλιώς αν ο Γερμανός είναι μάγκας, να έρθει να χτίσει εργοστάσιο, τα βάλει κολώνες να τραβήξει καλώδια και να πουλάει όσο γουστάρει, αυτό είναι επένδυση .

Η χαρά των Πολυεθνικών!

Δεν θέλουμε (και δεν πρέπει) να πουλάμε εισαγόμενα; Να δώσουμε αέρα και ευκαιρίες στις Ελληνικές βιοτεχνίες, που θέριζαν σαν στάχια όλοι οι Πολιτικοί τόσα χρόνια.

Το εύκολο χρήμα στην πηγή που παράγεται! Αρα όταν θέλουν, ξέρουν από ποιον θα απομυζήσουν, ρωτήστε και την Αργεντινή.

Φέτος οι μικρομεσαίοι, αλλά και οι λίγο μεγαλύτερες εταιρίες πλήρωσαν φόρους ύψους 62% ! Περαιώσεις, Επιτηδεύματος, Χαράτσια, μαζί με τις αυξήσεις καυσίμων, ρεύματος, διοδίων, ακτοπλοϊκών κι η λίστα δεν έχει τελειωμό! Την ίδια στιγμή μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών των ανωνύμων εταιρειών από το 24% στο 20%. Τυχαίο;

Και τι θεώρησαν ως «Δαπάνες» που θα έπρεπε να περικοπούν; Οι μισθοί κι οι συντάξεις!

Και τι θεώρησαν ως «Ανάπτυξη»; Το Φάρμακα στα Super Market, οι εύκολες απολύσεις κι οι συλλογικές συμβάσεις!

Λοιπόν η λύση, είναι η ανάπτυξη να είναι Ελληνική.

Η «φορολογική βάση» που μας λένε οι μέντορες του ΔΝΤ δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι άνθρωποι με σάρκα κι αίμα. Αν δεν υπάρχουν μισθοί δεν θα υπάρχει κατανάλωση, αν δεν υπάρχει κατανάλωση δεν θα υπάρχουν φορολογούμενοι, αν δεν υπάρχουν φορολογούμενοι δεν υπάρχουν φόροι.

Με μισθούς Ρουμανίας 180€/μήνα που ζήτησε ο Τομσεν, σε μια χώρα με πολυεθνικές που θα πουλάνε το γάλα 2,00 € για να μην χάσουν την Κερδοφορία, ανάπτυξη μπορεί να έρθει, αλλά όχι για την Ελλάδα. Οποιος έχει θα τρώει , όποιος δεν έχει…πρόβλημα του.

Με μισθούς για ένα αγόρι στα 180€ και ένα κορίτσι άλλα 180€, οικογένεια δεν κάνεις, και μέχρι στιγμής η τεχνολογία δεν έχει βρεί άλλο τρόπο διαιώνισης μιας κοινωνίας, από την οικογένεια. Κι αυτό συμβαίνει σε μια χώρα με δημογραφικό πρόβλημα ετών κι ένα Νόμο που μοιράζει Ιθαγένειες σαν τηλεκάρτες!

Αυτό, αθροιζόμενο με τους νέους που εγκαταλείπουν την χώρα, συνιστά γενοκτονία, άρα όσο και να υπόσχονται οι εραστές των Μνημονίων, για δήθεν πάταξη της Λαθρομετανάστευσης, είναι αέρας κοπανιστός, πυροτέχνημα για να αλλάξουν την ατζέντα από τις μειώσεις του Ιουνίου.

Η πρώτη λοιπόν αλλαγή στην πορεία που έχει πάρει η χώρα είναι να βάλουμε ως στόχο ποιον θέλουμε να σώσουμε, την Ελλάδα και τον Ελλήνα, ή τις Αγορές και τις Τράπεζες; Οι δεύτεροι έχουν μάθει να ζούν με δανεικά, να δίνουν δανεικά, να παίρνουν τόκους, να τρώνε τοκογλυφία και μας δανείζουν κι άλλα όταν ξέρουμε ότι φτάσαμε εδώ δανειζόμενοι χωρίς μέτρο!

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, αλλά υπάρχει δουλειά, ο πραγματικός πλούτος της εργασίας, είναι ο μόνος που μεγαλώνει την πίττα για όλους, όλα τα άλλα είναι αέρας δανεικός και τα δανεικά κάποια στιγμή τελειώνουν,


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

*1 - Albert Camus : “H ΠΤΩΣΗ” (απόσπασμα)



Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ.
    ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.