Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Ποια διαπραγμάτευση κάνατε με τον Σόιμπλε κ. Βενιζέλο;

economikos
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος έχει κρατήσει την πλέον σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, παραδέχθηκε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα οδηγούσε σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή! 
Αυτή η δήλωση έρχεται μετά τις συνεχείς δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που λένε ακριβώς το ίδιο. Μιλώντας σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Βερολίνο, ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο βήμα θα οδηγούσε άμεσα σε μια τεράστια κρίση στον χρηματοοικονομικό τομέα.
«Εάν η Ελλάδα αποφάσιζε να αποχωρήσει, δεν θα μπορούσε να την αποτρέψει κανείς από αυτό», είπε χαρακτηριστικά.
Και πως μπορούσαν να πράξουν το αντίθετο, αφού βάσει της συνθήκης της Λισαβόνας, έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ μπορεί να ζητήσει μόνο η Ελλάδα και κανείς άλλος. Οι απειλές ότι θα μας διώξουν (όπως έχουμε γράψει χιλιάδες φορές στο ΟΛΥΜΠΙΑ) ήταν απλά ένα τέχνασμα εκφοβισμού του ελληνικού λαού. Αφού όλοι ήξεραν ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα οδηγούσε σχεδόν στη διάλυση της Ευρωζώνης, πώς είναι δυνατό να μην το γνώριζε αυτό ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Παπαδήμος ή ο κ. Παπανδρέου; 
Για να θυμηθούμε ένα βίντεο από την ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑ πριν από σχεδόν 2 μήνες τότε που λέγαμε ότι το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης είναι ικανό να φέρει τα πάνω κάτω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.