Χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ..

Δηλώσεις Ν.Νικολόπουλου για την ΔΕΗ :
«Χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες, αδυνατούν πλέον να πληρώσουν εγκαίρως τους λογαριασμούς ρεύματος στη ΔΕΗ. 
Τα στοιχεία της ΔΕΗ για το 2010 είναι εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα, καταγράφεται εκρηκτική αύξηση κατά 35,5% (σε αξία) των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
 Μάλιστα, το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε το 2010 στα 423 εκατ. Μια δραματική παράμετρος της οικονομικής κρίσης είναι και οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ που ανέρχονται στο 1 δις ευρώ.
Το εξωφρενικό είναι πως πολλοί ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται από υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και δημοτικούς οργανισμούς. Τελευταία μάλιστα έχει παρουσιαστεί και το φαινόμενο της ρευματοκλοπής από την τοποθέτηση μηχανημάτων στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας για να μην φαίνονται οι κιλοβατόρες που καταναλώθηκαν. Αξίζει να θυμίσουμε ότι στο τέλος του 2009 τα κέρδη της προ φόρων έφτασαν στο 1 δις ευρώ. Το 2010 ήταν ευνοϊκή συγκυρία στην υδροηλεκτρική παραγωγή. Ενώ επίσης αυξήθηκε, έστω οριακά, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και έγινε μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της Επιχείρησης. Παρ΄ όλα αυτά το 2010 το κέρδος της ΔΕΗ μειώθηκε στα 500 εκ. ευρώ, ενώ πτωτική πορεία της κερδοφορίας παρατηρείται και για το τρέχον έτος. Τέλος οργιάζουν οι φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι οι οφειλές των δυο ανταγωνιστών εταιριών ENERGA & HELLAS POWER προς τον ΔΕΣΜΗΕ πιθανόν να της αναλάβει η ΔΕΗ!!! Οι σοκαριστικές αυτές πληροφορίες πηγάζουν από το αρμόδιο Υπουργείο. Η ΔΕΗ είναι στο «κόκκινο» και αν η Επιχείρηση αναλάβει χρέη άλλων θα οδηγήσει σε πλήρη πτώχευση της ΔΕΗ με τις ανάλογες τραγικές συνέπειες για χιλιάδες εργαζόμενους».

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.