ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ;)


Γραφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Τα δυο κόμματα εξουσίας, που εδώ και 40 χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα, με την ανύπαρκτη πολιτική τους, άφησαν να διογκωθεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης με αποτέλεσμα να έχουν εισέλθει, μέχρι σήμερα, στη χώρα μας περί το 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, σύμφωνα με τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη, από όλες τις χώρες του κόσμου και είναι, μαζί με την οικονομική κρίση, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
Αποφάσισαν σήμερα κατόπιν εορτής, στα πλαίσια της συγκυβέρνησης και φοβούμενα τον καταποντισμό τους στις επερχόμενες εκλογές, να προβούν σε κινήσεις ώστε να δείξουν στον δυστυχή λαό, ο οποίος αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του το πρόβλημα, ότι θέλουν να το λύσουν.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Χρυσοχοϊδης (σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά) ανακοίνωσε, επιχειρήσεις «σκούπα» στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για να τις αποσυμφορήσουν τάχα, από τον μεγάλο όγκο λαθρομεταναστών, καθώς και την δημιουργία Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών σε όλη την Ελλάδα (μεταξύ των «τυχερών» πόλεων ακούστηκε και το όνομα της Καλαμάτας).

Ωραία λοιπόν, γίνονται οι επιχειρήσεις «σκούπα». Που θα πηγαίνουν οι συλλαμβανόμενοι λαθρομετανάστες, τη στιγμή που δεν υπάρχουν χώροι κράτησης και δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στην πατρίδα τους (μόνο εθελοντικά), σύμφωνα με τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ την οποία συνυπέγραψε το 2003 και η Ελληνική κυβέρνηση; Δεν είχαν μυαλό τότε για να σκεφτούν τι επρόκειτο να γίνει; Τι παγίδα μας ετοίμαζαν οι «εταίροι» μας; Το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι απλά να τους σπρώχνουν σε άλλες γειτονιές και αφού φύγει η Αστυνομία (πόσοι Αστυνομικοί μπορούν να κάθονται μόνιμα σε ένα μέρος;) αυτοί επανέρχονται στις θέσεις τους. Έτσι λοιπόν κατάντησε η Ελλάδα η αποθήκη των λαθρομεταναστών της Ευρώπης.

Και για του λόγου το αληθές και για να επιβεβαιωθεί το ατελέσφορο και το πυροτέχνημα της «σκούπας», αναφέρω το εξής, σε περισσότερες από χίλιες προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, από τους 1226 αλλοδαπούς που προσήχθησαν, μόνο οι 35 συνελήφθησαν για μικροαδικήματα και οι 1191 αφέθησαν ελεύθεροι, ελλείψει χώρων κράτησης όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα τμήματα της περιφέρειας. Άρα για ποιο λόγο το κάνουν, για να μας κλείσουν τα μάτια;

Ας πάμε τώρα στα Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών. Θα δημιουργηθούν λέει ο Υπουργός, 30 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα και το καθένα θα φιλοξενεί 1.000 άτομα δηλαδή 30Χ1.000 = 30.000 άτομα (με το υπόλοιπο 1.470.000 τι θα γίνει;).

Σε κάθε Κέντρο λέει, θα υπάρχει Αστυνομική δύναμη 150 ανδρών για φύλαξη, δηλαδή 30Χ150= 4.500 χιλιάδες αστυνομικοί. Που θα βρεθούν αυτοί οι αστυνομικοί, όταν τα αστικά κέντρα και η ύπαιθρος υποφέρουν από έλλειψη αστυνόμευσης με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικότητας (ληστείες, κλοπές, φόνοι) και οι αστυνομικές υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.
Θα διαθέτουν λέει, σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης (χώρους άθλησης, υγιεινής, ιατρική περίθαλψη κλπ) και θα πληρώνει η ΕΕ. Και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση σταματήσει κάποια στιγμή τη χρηματοδότηση (που μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή, γιατί μόνο αλληλεγγύη δεν έχει δείξει μέχρι σήμερα) τι θα γίνει; Και το μεγάλο παράπονο είναι ότι, εδώ αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και περίθαλψης οι Έλληνες πολίτες, θα δοθεί προτεραιότητα στους λαθρομετανάστες;

Σκεφτείτε ότι, Έλληνες πολίτες πηγαίνουν, στους Γιατρούς του Κόσμου, «Ο αριθμός των Ελλήνων που έρχονται σ’ εμάς, τετραπλασιάστηκε σε ένα χρόνο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» Νικ. Κανάκης. Το 2010 πήγαν στα πολυϊατρεία των ΓτΚ περίπου 26.000 ασθενείς, εκ των οποίων Έλληνες ήταν το 8%. Το 2011 ο συνολικός αριθμός ανέβηκε σε περίπου 30.000, με τους Έλληνες στο 30%. !!!!!!!!!!!

Και στο τέλος, μας πετάνε την μαγική λέξη ανάπτυξη, ότι αυτά τα Κέντρα δήθεν θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των περιοχών, επειδή θα χρησιμοποιηθεί κόσμος που θα δουλεύει εκεί μέσα καθώς και εταιρίες catering. Δηλαδή η Ελλάδα πηγαίνει για οικονομική καταστροφή και αντί να στηρίξει την ανάπτυξη της και να εκπονήσει προγράμματα, σε τομείς όπου έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα κράτη όπως πχ, η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός δεν κάνει τίποτα. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις για την ανάπτυξη της κύριοι και όχι λαθρομετανάστες και στρατόπεδα λαθρομεταναστών.
Προσέξτε κύριοι της συγκυβέρνησης, μήπως ζητήσουν Έλληνες να μπουν σε αυτά τα στρατόπεδα (αν φτιαχτούν τελικά), γιατί στη σημερινή κατάσταση που οι Έλληνες στέκονται στα συσσίτια για φαγητό, είναι πρόκληση να έχεις απρόσκλητους επισκέπτες, σε ένα περιβάλλον προστατευμένο, που θα κάθονται (θα αράζουν κοινώς) θα τρώνε, θα γυμνάζονται και δε ξέρω τι άλλο θα κάνουν.

Παρόλα αυτά τι κάνει η κυβέρνηση, για να εμποδίζει την είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα; Τίποτα. Η προστασία των συνόρων μας, έχει ανατεθεί σε μερικούς συνοριοφύλακες και στελέχη της FRONTEX. Αυτοί απλά καταγράφουν τους εισερχόμενους. Όσο για το φράχτη που λένε ότι θα κατασκευασθεί στον Έβρο; Ας τον ξεχάσουμε καλύτερα, αν και πιστεύω ότι η κατασκευή του θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα.

Το θέμα είναι να μην μπαίνουν στην Ελλάδα, αν μπουν δε μπορούν να φύγουν. Και ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα που απειλεί ακόμα και την ύπαρξη της και η Ευρώπη κοιτάζει αλλού, λέω εγώ, να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αποτροπή της εισόδου τους. Τι μας εμποδίζει προκειμένου να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και να μην γίνει η χώρα μας αποθήκη ανθρώπινων ζωών; Η Ελλάδα καταλαμβάνεται σιγά- σιγά. Είναι δουλειά της Αστυνομίας και του Λιμενικού η προστασία των συνόρων; Γιατί δεν υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν;

Δε θέλω να πιστέψω ότι, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να επιλύσουν ή να περιορίσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Η Ελλάδα έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, αντί να τους εμποδίζουμε, τους διευκολύνουμε να εισέρχονται στη χώρα μας. Δε μπορούμε να βάλουμε κανόνες; Γιατί δεν καταγγέλλουν τώρα τη συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ; Να μείνουν εδώ ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσοι έχουν τις προϋποθέσεις, οι υπόλοιποι να σταλούν στις πατρίδες τους και ταυτόχρονα να παρθούν αποτρεπτικά μέτρα στα σύνορα με τη συμμετοχή όλων, (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Λιμενικό).

Ας έχουμε τελικά στο νου μας στις επερχόμενες εκλογές, όποτε γίνουν, τα δυο κόμματα της καταστροφής και ας τους δώσουμε ένα γερό μάθημα, δεν έχουν βάλει μυαλό μας κοροϊδεύουν ακόμα ασύστολα.


Σχόλια