Σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το κέντρο δεν είναι τόσο παραμελημένο όσο στην Αθήνα..

«Σε καμιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα το κέντρο δεν είναι τόσο παραμελημένο όσο στην Αθήνα. Και σε καμιά άλλη η παρακμή του κοινωνικού ιστού δεν είναι τόσο εμφανής», γράφει σε άρθρο του το Spiegel.
Το εκτενές ρεπορτάζ του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού Der Spiegel περιγράφει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας. 
Παλαιότερα η περιοχή γύρω από την Πατησίων ήταν μια από τις καλύτερες και ακριβότερες της Αθήνας, εδώ έμενε η Μαρία Κάλλας, αλλά πολύ παλιά.  Εκεί βρίσκεται και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τους μεγαλύτερους θησαυρούς της ελληνικής αρχαιότητας. Οι Έλληνες συμβιβάστηκαν μάλλον με την ιδέα ότι έχει χαθεί η λάμψη της αρχαιότητας.
Το ότι όμως η Αθήνα, μια κάποτε τόσο περήφανη πόλη, γίνεται τώρα συνώνυμο της πολιτικής αποτυχίας και κακοδιαχείρισης, πλήττει το εθνικό νευρικό σύστημα. Πουθενά αλλού οι συνέπειες της κακοδιαχείρισης αυτής δεν είναι τόσο εμφανείς όσο στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας».
Κοινωνική χρεοκοπία
 
«Εδώ, στο κέντρο της πόλης, το θέμα δεν είναι πλέον η πτώχευση ενός κράτους, αλλά η κοινωνική χρεοκοπία μιας χώρας. Μαζί με τον σοβά των πολυκατοικιών καταρρέει και ο πολιτισμός. Εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ένδεια, δεν αυξάνεται η διάθεση για βοήθεια, αλλά το μίσος. Σε πολλά σημεία βλέπει κανείς αυτοκόλλητα της ‘Χρυσής Αυγής’ με το σύνθημα ‘η Ελλάδα στους Έλληνες’». Το κόμμα, σύμφωνα με το περιοδικό, έχει τώρα καλές πιθανότητες να εκπροσωπηθεί στην επόμενη βουλή.
Στο ρεπορτάζ παρατίθενται δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει το κέντρο της πρωτεύουσας «χοάνη εγκληματικότητας, ναρκωτικών και πορνείας». Ακούγεται όμως περισσότερο σαν να παραιτείται (των προσπαθειών), παρά σαν μαχητής. « Η πρότασή του όμως για την επίλυση του προβλήματος δεν ακούγεται πολύ διαφορετική από εκείνη των δεξιών σκληροπυρηνικών. Το Spiegel αναφέρεται στο πλαίσιο αυτό στην εκπόνηση προγράμματος «εθελοντικής επαναπροώθησης» των προσφύγων, από κοινού με την ευρωπαϊκή Task Force.
Το Spiegel σημειώνει ότι σε αρκετές περιοχές της Αθήνας οι πολίτες έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους καθώς «αισθάνονται ότι το κράτος, ο δήμος και η αστυνομία τους έχουν εγκαταλείψει».
Και το περιοδικό καταλήγει: «Τώρα όμως είναι προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα και η παρουσία της Αστυνομίας είναι ξαφνικά εμφανής, πολλοί παράνομοι μετανάστες δεν τολμούν να βγουν καν στο δρόμο».
Deutsche Welle

Σχόλια

  1. ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS! ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ! ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ! ΜΟΥΦΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!!!
    ΕΚΓΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και Νομιμοποιεί τις δυνάμεις Κατοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.