Τεράστια επιτυχία Παπακωνσταντίνου: Τον ήλιο τον κρατάμε... και πάντα μπορούμε να πάμε στην παραλία..

Συνέντευξη παραχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche».
Σημειώνει δε ότι το ελληνικό ηλιακό ρεύμα θα συμφέρει και τους Γερμανούς διότι θα παράγεται σε σαφώς καλύτερη τιμή και έτσι θα αποδίδει περισσότερα για τους επενδυτές και διαβεβαιώνει ότι στην περίπτωση του «Ήλιος» θα αποφευχθούν κωλυσιεργίες που έχουν να κάνουν με την αδειοδότηση και την ακίνητη περιουσία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη για το πρόγραμμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκφράζει την βεβαιότητα ότι το δίκτυο επαρκεί πλήρως για την πρώτη φάση και επισημαίνει ότι με νόμο θα απλοποιηθεί η διαδικασίας αδειοδότησης για τα σημαντικά σχέδια. Αναφέρει ακόμη ότι ο επενδυτής δεν χρειάζεται κατόπιν κάτι άλλο, λαμβάνει από το ελληνικό κράτος την πλήρως εγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και μπορεί να ξεκινήσει αμέσως. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ο υπουργός δηλώνει ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές προετοιμασίες, ως το τέλος του 2013 θα τεθεί σε λειτουργία η πρώτη εγκατάσταση 300 Megawatt για να καταδειχθεί ότι το σχέδιο λειτουργεί, στην πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 1,5 Gigawatt και πριν από το 2015 θα πρέπει να χρησιμοποιείται το πρώτο ελληνικό ρεύμα στη κεντρική Ευρώπη.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντά και σε ερώτηση του περιοδικού, εάν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν διαμαρτυρίες για το γεγονός ότι το ελληνικό ηλιακό ρεύμα δεν θα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα, αλλά θα διοχετεύεται στην κεντρική Ευρώπη, λέγοντας: «Κάποιοι στην Ελλάδα λένε ότι πουλάμε τον ήλιο μας στους Γερμανούς. Η απάντησή μου είναι ότι τον κρατάμε και πάντα μπορούμε να πάμε στην παραλία. Και μάλιστα λαμβάνουμε κάτι για αυτό - θέσεις εργασίας, φόρους, ξένες επενδύσεις. Είναι μια καινοτόμα αφετηρία, ένα άγνωστο πεδίο. Αλλά η πολιτική βούληση είναι εδώ, για να εισέλθουμε σε αυτή την άγνωστη γη».
Eνδιαφέρον για συνεργασία στο "Ήλιος" έχουν εκδηλώσει εταιρείες όπως η ABB και η Siemens.... 

(πληροφορίες από www.kathimerini.gr, ΑΜΠΕ)
Υ.Γ
Σε ευχαριστούμε κ. Παπακωνσταντίνου...που μας εξασφαλίζεις ότι κρατάμε τον ήλιο μας...
και ότι θα μπορούμε πάντα να πάμε στην παραλία...


Σχόλια

 1. πρόκειται για περίπτωση ξετσίπωτου τομαριού και απορώ πώς κυκλοφορεί ακόμα. Λες και κληρονόμησε την Γη από τον θείο του να τιην δίνει για επιδοτούμενες απάτες.

  Ασε που είναι βλάκας. Το ρεύμα δεν πρόκειται ποτέ να "μεταφερθεί" στην Γερμανία. Και επειδή οι Βούλγαροι οι Τούρκοι οι Σκοπιανοί κλπ δεν θα το θέλουν να δω που θα βάλει 2, 5 ή όσα γιγαβατ 10πμ-4μμ Μάϊο-Σεπτέμβριο. (Και τι θα κάνει τους υπόλοιπους μήνες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς τον πατριώτη τον archidopteryx που παίζει τη τεχνολογία στα δάχτυλα.

   Διαγραφή
 2. Είναι (υποθέτω) οικονομολόγος και είδατε τι έκανε στην οικονομία. Φανταστείτε τι θα κάνει στα θέματα που είναι ανίδεος, πανάσχετος. Και επί πλέον είναι και αναιδής και αδιορθωτος αφού βρήκε ευκαιρία τώρα τελευταία να μας εξηγεί πόσο καλό μας έκανε. Αλήθεια, αυτός ο άνθρωπος έχει δουλέψει ποτέ του ; Μιλάμε για δουλειά και όχι διορισμένος από το κόμμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.