Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Έρευνα στην κατοικία του τέως προέδρου της Γερμανίας Bουλφ

Δύο εβδομάδες μετά την παραίτηση του Κρίστιαν Βουλφ από το αξίωμα του προέδρου της Γερμανίας, η εισαγγελία πραγματοποίησε έρευνα στην κατοικία του, στο Γκροσμπουργκβέντελ.
Πέντε άνδρες της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (LKA) και ένας εισαγγελέας ερεύνησαν στις 18.15 (ώρα Ελλάδας) την οικία του πρώην προέδρου και προχώρησαν στη κατάσχεση υπολογιστών και σκληρών δίσκων.
Σε βάρος του Κρίστιαν Βουλφ διεξάγει έρευνα η εισαγγελία του Ανοβέρου με την υποψία της παθητικής δωροδοκίας. Ο πρώην πρόεδρος είχε δώσει προηγουμένως τη συγκατάθεσή του για την έρευνα και έτσι δεν απαιτήθηκε ειδικό ένταλμα. "Ο τέως πρόεδρος ήταν συνεργάσιμος" σχολίασε λακωνικά ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Η έρευνα ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά εξαιτίας της έντονης παρουσίας των ΜΜΕ είχε αναβληθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελία πραγματοποίησε έρευνα και στο σπίτι και το γραφείο του παραγωγού ταινιών Ντάβιντ Γκρένεβολντ, κεντρικό πρόσωπο στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Βουλφ.
H υποψία παθητικής δωροδοκίας
Ο Κρίστιαν Βουλφ
Πριν από δύο εβδομάδες η εισαγγελία του Ανοβέρου είχε ζητήσει τη άρση της ασυλίας του γερμανού τέως προέδρου προκειμένου να ξεκινήσει δικαστική έρευνα εναντίον του. Μια κίνηση που προκάλεσε την παραίτηση του Κρίστιαν Βουλφ.
Αφορμή για την κατάθεση στο γερμανικό κοινοβούλιο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του γερμανού προέδρου ήταν η υποψία παθητικής δωροδοκίας από τον παραγωγό ταινιών Ντάβιντ Γκρένεβολντ. Το 2007, στο διάστημα της πρωθυπουργίας του στο κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας ο Γκρένεβολντ φέρεται πλήρωσε ένα πολυτελές ταξίδι του Βουλφ στο νησί Σιλτ. Νωρίτερα ο γερμανός πρόεδρος είχε παράσχει στον επιχειρηματία προνομιακές χρηματικές εγγυήσεις.
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.