Ψάχνουν μίζες 60 εκατ. ευρώ για τα Λέοπαρντ

Απο την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"
Αίτημα δικαστικής συνδρομής φέρονται να έχουν στείλει στο Μονακό και τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους οι δύο Ελινές εισαγγελείς που ερευνούν τη διαδρομή πιθανώς «μαύρου» χρήματος ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ που σχετίζεται με την προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου «Λέοπαρντ». Οι δύο εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να ανοίξουν...
τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της δωροδοκίας.

Η υπόθεση άνοιξε μετά από αρκετά χρόνια με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράικου και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελάκου κατόπιν των καταγγελιών του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών κ. Ευάγγελου Βασιλάκου. Ο κ. Βασιλάκος είχε πριν περίπου ένα χρόνο αποκαλύψει πώς κάποιοι πλούτισαν από τους εξοπλισμούς και κάποιοι κατασκεύασαν αμυντικές ανάγκες για να φτιάξουν περιουσίες.


Έρευνες στο εξωτερικό

Την υπόθεση των «μιζών» στην προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» χειρίζονται οι εισαγγελείς κ. Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος. Ηδη, έχουν ξεκινήσει και λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ έχουν στείλει αιτήματα για δικαστική συνδρομή στις Εισαγγελίες του Μονακό και των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Πληροφορίες αναφέρουν πως είναι κοντά σε ίχνη μιζών που αγγίζουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η δικογραφία-μαμούθ 500.000 σελίδων περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι εισαγγελικές αρχές τα τελευταία χρόνια για όλες τις εξοπλιστικές αγορές του 1999-2009. Οι δύο Εισαγγελίες φέρονται πάντως να επικεντρώνουν στην περίοδο κοντά στο 2003 που ελήφθη η απόφαση προμήθειας των 170 αρμάτων μάχης και στην υλοποίηση της σύμβασης η οποία κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους 1,7 δισ. ευρώ για «Λέοπαρντ» που ακόμη και σήμερα δεν διαθέτουν πυρομαχικά.

Σχόλια