Έρχονται 40 ξένοι δημοσιογράφοι..

Σαράντα ξένοι δημοσιογράφοι έρχονται στην Αθήνα, προκειμένου να συμβάλουν στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος.
Σήμερα επίσης η υπό τον Ράιχενμπαχ Ομάδα Δράσης, αναλαμβάνει… δράση και με την άδεια του PSI!
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ επιστρέφει στην Αθήνα και για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της έκθεσης προόδου της Ομάδας, μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πάνο Καρβούνη, ο κ. Ράιχενμπαχ θα αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόοδο που έχει σημειωθεί για την υλοποίηση των 180 έργων προτεραιότητας, τα οποία έχουν καθορίσει η Ομάδα Δράσης, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, κόστους 10,5 δις ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάγκη ταχείας απορρόφηση των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων υπογραμμίστηκε στην επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ο κ. Ράιχενμπαχ θα έχει σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη, ανάμεσα στα οποίους η νέα υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι αρμόδια για τα διαρθρωτικά ταμεία, ενώ θα συναντηθεί και με κοινωνικούς φορείς.
Θα συναντηθεί ακόμη με την ομάδα των 40 ξένων δημοσιογράφων, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα, επίσης τη Δευτέρα, προσκεκλημένοι του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος αυτής της φιλοξενίας, όπως ανέφερε ο κ. Καρβούνης, είναι η συμβολή του Τύπου στη δημιουργία πιο θετικής εικόνας και η άμβλυνση των αρνητικών στερεοτύπων για τη χώρα μας.

Σχόλια