"....η Αγροτική Ασφαλιστική μπορεί να μην κυριάρχησε στην ευρύτερη περιοχή -όπως έλεγε η κα Κατσέλη το 2008- αλλά αποδεικνύεται κυρίαρχη στα βολέματα ημετέρων και τις παχυλές αμοιβές...."

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΞΙΑ" [Του Νίκου Καρούτζου] 26-02-2012.
Την ώρα που ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας βρίσκεται στο κόκκινο και αμφισβητείται και η μελλοντική ύπαρξη της τράπεζας το πάρτι φαίνεται να συνεχίζεται στην Αγροτική Ασφαλιστική η οποία μετά και το haircut είναι απορίας άξιον που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση του ελάχιστου δείκτη φερεγγυότητας που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να λειτουργεί . Μια εταιρία η οποία υποτίθεται ότι επρόκειτο να πουληθεί το 2008 έναντι 150 εκ Ευρώ αλλά είχαν αντιδράσει σφοδρά οι κυρίες Λούκα Κατσέλη και Ντίνα Λάζαρη. Η τελευταία σήμερα είναι υποδιοικητής της ΑΤΕ και τότε Γραμματέας του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και έβαλε την υπογραφή για να γίνει δημόσια πρόταση με στόχο την έξοδο της εταιρίας από το ΧΑ με αποτίμηση 41 εκ Ευρώ όταν της φαίνονταν λίγα τα 150 εκ Ευρώ.
Η κα Κατσέλη μάλιστα σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ενάντια στην πώληση της Ασφαλιστικής έδινε και προοπτική ισχυριζόμενη ότι η εταιρία πρέπει «να επεκταθεί και να πρωταγωνιστήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου». Τελικά τις τύχες της ΑΤΕ ανέλαβε η κα Λάζαρη από κοινού με τον κ. Πανταλάκη επίσης τραπεζίτη με διαχρονικές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ με συνέπεια τη σημερινή τραγική εικόνα της Ασφαλιστικής που επηρεάζει και την Τράπεζα. Βεβαίως μπορεί η Αγροτική Ασφαλιστική να μην κυριάρχησε στην ευρύτερη περιοχή αλλά αποδεικνύεται κυρίαρχη στα βολέματα ημετέρων και τις παχυλές αμοιβές. Το 2010 για το οποίο υπάρχουν στοιχεία οι αμοιβές ΔΣ και Διευθυντικών στελεχών έφτασαν τα 1,15 εκ Ευρώ από 1,18 εκ Ευρώ το 2009. Σημειωτέον ότι Αντιπρόεδρος της Αγροτικής Ασφαλιστικής και εκτελεστικό μέλος είναι ο κ. Φιλλίπου συνταξιούχος του ασφαλιστικού κλάδου αλλά με στενές σχέσεις με τον κ. Θ Πανταλάκη. Ο μισθός του είναι άγνωστος αλλά σίγουρα περιλαμβάνεται στα 1,15 εκ Ευρώ του 2010. Όμως αυτό είναι το λιγότερο καθώς φαίνεται ότι στην Ασφαλιστική υπάρχει σούσουρο και φήμες για διάφορα περίεργα. Και εμείς με δεδομένο ότι η εταιρία υπάρχει ακόμα από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων θα θέλαμε να ρωτήσουμε: 1. Είναι αλήθεια ότι έγιναν 150 διορισμοί μέσω ICAP και διαδικασίες δανεισμού. 2. Είναι αλήθεια ότι έχουν προσληφθεί ειδικοί σύμβουλοι με παχυλές αμοιβές και πάντως ανώτερες από αυτές που προβλέπονται για το δημόσιο; 3. Είναι αλήθεια ότι έχουν δοθεί υψηλές αμοιβές για συμβουλές πληροφορικής από εταιρίες που είχαν σύγκρουση συμφερόντων για επικείμενο διαγωνισμό 4. Είναι αλήθεια ότι έχουν δοθεί έργα πληροφορικής σε προβληματικές εταιρίες παρά το ότι υπήρχαν εισηγήσεις να μην δοθούν λόγω έλλειψης ικανότητας υλοποίησης των έργων. Το σημαντικότερο όμως ερώτημα είναι αν και πόσα στελέχη της εταιρίας πήραν τεράστιες αποζημιώσεις μέσω DAF και αφορολόγητες. Υπάρχουν στελέχη με ηλικία από 50 έως 55 ετών που πήραν από 200.000 έως 400.000 Ευρώ αφορολόγητα ως αποζημιώσεις με ασφαλιστικά προγράμματα τα οποία παραβιάζουν την φορολογική νομοθεσία; Εν αναμονή των απαντήσεων και επανερχόμαστε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

 1. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να ανοίξει "το καπάκι της κατσαρόλας" που λέγεται ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (ΑΤΕ Ασφαλιστική)! Μέσα θα δει τους λόγους που φτάσαμε στα Μνημόνια και στην εξαθλίωση (εμείς όχι αυτοί!). Θα καταλάβει για ποιούς "δημιουργήθηκαν" οι περισσότερες ΔΕΚΟ και πως διογκώθηκε ο Δημόσιος Τομέας σε βάρος του Ιδιωτικού και πως οι Συνολικές Αποδοχές ενός Υπαλλήλου στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ξεπερνούν κατά πολύ και του αντιστοιχου γερμανού!!!!
  Κάντε την αρχή και θα "κελαϊδίσουν" πολλοί! Ψάξτε για την ανέγερση του Νέου Μεγάρου, για την προμήθεια του Εξοπλισμού, για τις Αναβαθμίσεις σε Διευθυντικές Θέσεις με παχυλούς μισθούς ημετέρων και προθύμων, για την αναδρομική αναβάθμιση των ημετέρων με αναδρομικά δεκάδων χιλ. ευρώ, για την πρόσληψη μέσω ICAP ημετέρων με κόστος περίπου €2000 το "κεφάλι", για την ενίσχυση του Αποταμιευτικού των Υπαλλήλων από την Τράπεζα ή την Εταιρία (είχε το δικαίωμα να το κάνει;), για την αποχώρηση σε συνταξιοδότηση με μεγάλα Εφάπαξ (νόμιμά; ή με παράνομη αναβάθμιση για να υπολογιστεί υψηλότερος μισθός;), για την λήψη του 75% του εφάπαξ τώρα (!!!!) και όχι μετά την συνταξιοδότηση (δηλαδή έλαβαν το ποσό τώρα, ενώ θάπρεπε να το πάρουν όταν συνταξιοδοτηθούν σε 1,2,3, ή και 15 χρόνια!), για τα έξοδα της Διοίκησης των δύο Διοικητών (Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου), για την πρόσληψη του συνταξιούχου συνδηκαλιστή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΑΣΤΕΡΑ) στην θέση του Αντιπροέδρου (και άτυπα του Διοικητή της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ) με μισθό+αμοιβές άνω των €150.000 το χρόνο, για τον ρόλο των Συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ (ΔΑΚΕ δεν υπάρχει) και τα ποσά που έλαβαν από το 2009 μέχρι σήμερα για Άδειες, Αναδρομικά, Εφάπαξ, Αναβαθμίσεις κλπ......
  Θα τολμίσει να απολογηθεί κανείς για όλα αυτά;;;
  Πόσο θα κοστίσει το ¨σώσιμο¨ της ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ στον ελληνικό λαό; Πόσοι άνεργοι θα μπορούσαν να λάβουν μηνιαίο βοήθημα από τα ποσά που καταχρηστικά ξοδεύτικαν τα τελευταία 3 χρόνια;
  Και κάτι τελευταίο, τι έγινε εκείνη η ιστορία με τα Δομημένα της ΑΤΕ; Θα το ψάξει κανείς; Θα ψάξει κανείς τις ημέρες (2007-2009) της Νεοδημοκρατικής Διοίκησης Μηλιάκου; Πόσο κόστισαν τα Δομιμένα στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΚΗ;
  Ένα σας λέω μονο: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

  "ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.