Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Spiegel:Τέλος στη φαρσοκωμωδία..Το σχέδιο «μαστίγιο και καρότο» απέτυχε..

Να μπει «Τέλος στη φαρσοκωμωδία» της ελληνικής διάσωσης ζητά σε κεντρικό του σχόλιο το Der Spiegel, στην διαδικτυακή του έκδοση. Στο σχόλιο υποστηρίζεται ότι τα προγράμματα λιτότητας, τα πακέτα διάσωσης και η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα επιδείνωσαν την κατάσταση της Ελλάδας. «Η οικονομία συρρικνώθηκε και το ποσοστό του χρέους αυξάνεται. Το κράτος και οι τράπεζες έχουν αποκοπεί από την αγορά κεφαλαίων», παρατηρεί το περιοδικό.
Οι εμπλεκόμενες πλευρές αδιαφορούν, συνεχίζοντας τις διαπραγματεύσεις και υπερβαίνοντας το ένα τελεσίγραφο μετά το άλλο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι συζητήσεις τους έχουν λάβει πλέον παράλογα χαρακτηριστικά και ότι θα ήταν καλύτερα να βάλουν τέλος στην φαρσοκωμωδία, γράφει ο Στέφαν Κάιζερ, υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι εδώ και εβδομάδες διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τη τρόικα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης, μολονότι είναι σαφές ότι και αυτό το πακέτο δεν θα μπορέσει να σώσει την Ελλάδα.

Το σχέδιο «μαστίγιο και καρότο» απέτυχε αποφαίνεται το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι εδώ και μήνες «οι έλληνες πολιτικοί και οι αυτόκλητοι σωτήρες στο Βερολίνο το Παρίσι και τις Βρυξέλλες ανταλλάσσουν ψέματα». Μετά από κάθε πακέτο διάσωσης ακολουθεί ένα άλλο «και οι υποσχέσεις δεν τηρούνται ποτέ».
Ας προσπαθήσουν να δουν την αλήθεια μια φορά και οι δύο πλευρές που διαπραγματεύονται και να αντιληφθούν ότι η μόνη έντιμη λύση είναι μια περιεκτική απομείωση του ελληνικού χρέους δηλαδή μια χρεοκοπία, αναφέρει το σχόλιο του Der Spiegel.
http://www.dw.de/dw/article/0,,15725745,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.