Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπέρ του "πειρατικού" περιεχομένου στα social media!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν πρέπει να ενσωματώνουν φίλτρα που έχουν ως στόχο τον αποκλεισμό του «πειρατικού» περιεχομένου. Η απόφαση αυτή έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά από μια παρόμοια ετυμηγορία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτά τα φίλτρα περιορίζουν το δικαίωμα έκφρασης των πολιτών και δε άρα μπορούν να ισχύουν by default στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και συναφείς ιστοσελίδες.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στην Ευρώπη δε μπορούν να υιοθετηθούν ρυθμίσεις τύπου SOPA και PIPA που προβλέπουν εκτεταμένη λογοκρισία στο Internet με απώτερο στόχο την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Ωστόσο, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς είναι βέβαιο ότι οι εταιρείες θα αναζητήσουν «παραθυράκια» για να παρακάμψουν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.