Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Νέο malware αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες

Η μητροπολιτική αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποιεί για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται σε υπολογιστές χρηστών όταν εκείνοι επισκέπτονται συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Μόλις οι χρήστες μολυνθούν με το συγκεκριμένο malware (που ανήκει στην κατηγορία ransomware), κλειδώνεται αυτόματα
ο υπολογιστής του χρήστη και εμφανίζεται ένα μήνυμα στην οθόνη του, το οποίο φαίνεται να έχει σταλεί από τη μητροπολιτική αστυνομία και συγκεκριμένα από το τμήμα ηλεκτρονικής ασφάλειας.
Το ψεύτικο μήνυμα που αποστέλλεται στους χρήστες, κατηγορεί τον εκάστοτε χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου και ζητείται από τον χρήστη να πληρώσει πρόστιμο ώστε να ξεμπλοκάρει ο υπολογιστής του.
Η μητροπολιτική αστυνομία έχει ήδη ενημερώσει ότι πρόκειται για απάτη και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των κακόβουλων χρηστών.
SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.