Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Η Google θέλει να παρακολουθεί το σερφάρισμα σας επί πληρωμή..

Ενώ όλοι προσπαθούμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο αφήνοντας όσο το δυνατόν λιγότερα ψηφιακά ίχνη, η Google θέλει να κάνουμε το αντίθετο, και μάλιστα να μας πληρώνει γι' αυτό. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, το Screenwise Panel, που θα παρακολουθεί τις κινήσεις που κάνετε μέσω του browser σας. Ως αντίτιμο, θα λάβετε μία δωροεπιταγή 5 δολαρίων για το Amazon, κατά την εγγραφή σας, και ένα μικρό ποσό κάθε 3 μήνες.
Φυσικά η συμμετοχή στο Screenwise Panel είναι εντελώς προαιρετική.
Έχετε τη δυνατότητα να σταματήσετε ή να ξαναρχίσετε να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε, ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε ποιες από τις κινήσεις σας θα καταγράφονται. Σύμφωνα με τη Google ο σκοπός του Screenwise είναι να συγκεντρωθούν ενημερωτικά στοιχεία για το τι θέλει ο κόσμος από το διαδίκτυο.
Για να χρησιμοποιήσετε το Panel, πρέπει να κατεβάσετε ένα plugin για τον browser σας ή να εγκαταστήσετε τη συσκευή Data Collector στο τοπικό δίκτυο σας.Η εν λόγω συσκευή, όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία, είναι κατασκευασμένη από τη Cisco.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.