Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Κίνημα εναντίον του Facebook

Μπορεί το Facebook να είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη αλλά κάθε δράση έχει και την αντίδραση της. Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που εγκαταλείπουν το Facebook είτε για το Google+, είτε για το Twitter, είτε για να αποτοξινωθούν γενικώς από τα social media.
Τι νόημα όμως έχει μια αποχώρηση αν δεν έχεις και τρόπο να την κάνεις γνωστή; Ηχηρά γνωστή τουλάχιστον. Αυτό σκέφτηκε ένας  γραφίστας από τη Βόρεια Βιρτζίνια των ΗΠΑ και αποφάσισε να δημιουργήσει το
site http://www.im-not-on-facebook.com ως δώρο για τη γυναίκα του που συχαινόταν την υπηρεσία. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο εμπορεύεται αποκλειστικά μπλούζες και κούπες που γράφουν I'm not on facebook.
Αν και το ξεκίνημα του ήταν εντελώς ερασιτεχνικό, αμέσως η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Σχεδόν αμέσως άρχισαν να πουλάνε τα προϊόντα τους σε χώρες όλου του κόσμου. Μάλιστα όπως αναφέρουν σύντομα θα αρχίσουν να διαθέτουν και πολλά άλλα είδη!
Φαίνεται ότι η αντιπάθεια απέναντι στο δημιούργημα του Mark Zuckerberg έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.