ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛEΒΑΔΕΙΑΣ: Προς τούς Βουλευτές του νομού Βοιωτίας

Αγαπητοί Βουλευτές,
εδώ και περίπου ένα χρόνο ο εμπορικός κόσμος και οι κάτοικοι της Λιβαδειάς (όπως και ολόκληρης της χώρας) βρίσκονται σε μία απίστευτα τραγική οικονομική κατάσταση.
Γνωρίζουμε ότι το γνωρίζετε.
Όπως επίσης γνωρίζουμε και ποιοι είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό!
Δυστυχώς είστε και εσείς μεταξύ των υπευθύνων.
Με την υπόσχεση ότι θα μας σώζατε και με την δύναμη που σας έδινε η ψήφος της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, καταφέρατε να αφήσετε άνεργους ένα σημαντικό μέρος από αυτούς, να γεμίσει λουκέτα η Λιβαδειά, και να οδηγήσετε στην υποβάθμιση, στη φτώχεια και στο κοινωνικό περιθώριο ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι συμπολιτών μας! 


Αλλά εν πάση περιπτώσει ας δεχθούμε ότι και σεις σαν άνθρωποι κάνατε λάθος! Δεν αντιληφθήκατε ότι το Μνημόνιο 1 δεν ήταν η σωτηρία μας! Ας δεχθούμε ότι και σεις, όπως και κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας, δεν είχατε… προλάβει να το διαβάσετε! Πιστέψατε τους αρχηγούς σας, φοβηθήκατε για τις έδρες σας, δεν καταλάβατε σε τι άβυσσο μας οδηγούσατε με την ψήφο σας!
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν χρειάζεται καν να διαβάσετε! Είδατε με τα μάτια σας τα αποτελέσματα του Μνημονίου 1 και μπορείτε να φανταστείτε (χωρίς να χρειαστεί πλούσια φαντασία) τα αποτελέσματα του «πλήρους» Μνημονίου 2! Ότι κατάφερε να μείνει όρθιο με το Μνημόνιο 1, ισοπεδώνεται με το Μνημόνιο 2!
Αν η ευθύνη σας στην ψήφιση του Μνημονίου 1 ήταν μεγάλη, τώρα είναι τεράστια! Γιατί τώρα ξέρετε ότι τα Μνημόνια δεν σώζουν τη χώρα από τη χρεοκοπία. 
Το μόνο που κάνουν τα Μνημόνια είναι να μεταβάλουν τούς όρους της χρεοκοπίας υπέρ των τοκογλύφων – δανειστών και εις βάρος του λαού. Το μόνο που κάνουν να τα Μνημόνια είναι να υποθηκεύουν την πατρίδα μας και να καταστρέφουν τις ζωές μας.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα γίνετε πειθήνια όργανα των κομματικών σας γραμμών. Οι ευθύνες σας πλέον είναι και προσωπικές!
Επειδή όμως τίποτε δεν είναι σίγουρο. Επειδή για μία ακόμη φορά μπορεί να χρησιμοποιήσετε εναντίον μας, την δήθεν ισχύ που σας δίνει η υπερψήφιση σας στις εκλογές (η νομιμοποίηση της οποίας έχει πάψει να ισχύει από καιρό όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις). Επειδή δεν θέλουμε να έχετε κανένα άλλοθι όταν θα μας καταδικάζετε, σας δηλώνουμε με αυτή την επιστολή ότι: 
Καμία εξουσιοδότηση δεν έχετε από όλους εμάς για να υπερψηφίσετε το Μνημόνιο 2.

Αντιθέτως σας εξουσιοδοτούμε να το καταψηφίσετε!
Εσείς τώρα πράξτε όπως νομίζετε!
Όμως, οι πολίτες της Βοιωτίας έχουν και μνήμη και κρίση!
Εάν πιστεύετε ότι εκφράζετε τους Βοιωτούς πολίτες, όλους εμάς, εμπόρους, εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, σας καλούμε να μην το ψηφίσετε.
Αφήστε μας …να σωθούμε μόνοι μας ! ! !   
Και κάτι ακόμα Μην ξεχάσετε να αναφέρετε στα βιογραφικά σας ότι επί των ημερών σας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην πόλη μας, μετά την κατοχή, γέροντες να ψάχνουν τα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ για τροφή…

Για το ΔΣ.

Ο  Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας     Κωνσταντίνος Παπασπύρου                                   Δημήτριος Γέρος



http://www.es-livadia.gr

Σχόλια