Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Ιερέας στη φάκα με περίεργες καταθέσεις

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε και... ελαφροχέρης κληρικός. Σε ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ιερέας που διακονεί σε εκκλησία των δυτικών προαστίων με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ «μαύρο χρήμα» σε τραπεζικούς λογαριασμούς!
Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα των λογαριασμών του συγκεκριμένου παπά έφερε στην επιφάνεια καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ, που φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα δηλωμένα ετήσια εισοδήματά του.
Η εκτίμηση των ανθρώπων του ΣΔΟΕ, ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο σύνολο της περιουσιακής του κατάστασης, είναι ότι ο εν λόγω ιερέας δεν άντεχε τον πειρασμό και «έβαζε χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «δ» προκύπτει ότι το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έλεγχο για τον ιερέα εδώ και δύο μήνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των καταθέσεών του, βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57.000 ευρώ, το 2006 άλλα 63.131 ευρώ, το 2007 136.001 ευρώ και το 2009 60.384 ευρώ. Το σύνολο των παραπάνω ποσών, δηλαδή 316.517 ευρώ, είναι το ποσό που αναγκάστηκε ο ιερέας να καταβάλει στην αρμόδια εφορία Αχαρνών. Με την καταβολή του ποσού αυτού κατάφερε να γλιτώσει την παραπομπή του στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Βέβαια, το ΣΔΟΕ γνωρίζει ότι υπάρχουν άλλα περίπου 200.000 ευρώ στην κατοχή του, από τη «δράση» του τα έτη 2008 και 2010, τα οποία βρίσκονται σε άλλου είδους επενδύσεις (μετοχές, ομόλογα). Τα συγκεκριμένα πρόκειται να κατασχεθούν από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα. Κλιμάκια του Σώματος επιβεβαίωναν ότι ο ιερέας είναι απόλυτα συνεργάσιμος και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό, ενδεικτικό του ότι αντιλήφθηκε το μέγεθος της αμαρτίας, στην οποία υπέπεσε.

Το ΣΔΟΕ έχει στη διάθεσή του καταγγελίες και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με ιερείς... μακρυχέρηδες, που δεν σέβονται τον θεάρεστο ρόλο τους και, αντί να προστατεύουν και να καθοδηγούν το ποίμνιό τους, φροντίζουν να το εκμεταλλεύονται και να το κλέβουν συστηματικά. Η διαδικασία εφαρμογής του νόμου περί ανοίγματος λογαριασμών και η άρση του απορρήτου των καταθέσεων που ίσχυε φέρνει στην επιφάνεια τέτοιες περιπτώσεις.
Βασίλης Αγγελόπουλος
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.