Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Περί "Διοικητικής Επιτροπής Στρατιωτικών Επιτάξεων" και άλλες φανφάρες

του Φώτη Μακρίδη/taxalia
Πολύ σκόνη σηκώνεται από χθες στο διαδίκτυο, σχετικά με την "ανακάλυψη", που έκανε site, για τον ορισμό  "Διοικητικής Επιτροπής Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του κράτους" (ΔΕΣΕ).
Το θέμα παρουσιάζεται με πηχαίους τίτλους και τρομολαγνικά σενάρια, ως μια έκτακτη εξέλιξη, που ποιός ξέρει τι κρύβει. Όμως...

πρόκειται για μια πάγια υποχρέωση του κράτους, χωρίς καμία σημασία, που ισχύει από το 1929 (Νόμος 4442/1929) και στη σύγχρονη μορφή της εφαρμόζεται ανελλιπώς, από το 1984 (Π.Δ.115/84 "Διορισμός των μελών των Διοικητικών Δικαστηρίων περί Στρατιωτικών Επιτάξεων".

Το Π.Δ. 115/84


Για την ιστορία, δείτε μερικά ΦΕΚ με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο από το 2002 και 2003.


Φ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.