"Κατανοώ τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων"

Την κατανόησή του για τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες πολίτες εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση
Κατανοώ πλήρως την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, είναι όμως επίσης σαφές ότι η Ελλάδα ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της, επεσήμανε ο κ. Σόιμπλε. Απηύθυνε δε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση
να εγκαταλείψει τις κομματικές διαμάχες και να αποδεχθεί τη βοήθεια που της προσφέρει η ΕΕ.
Ο γερμανός υπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν βλέπει εναλλακτικές επιλογές ως προς το νέο πακέτο περικοπών. Ο κατώτατος μισθός ήταν μέχρι πρότινος πάνω από τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης, ζητούμενο τώρα να γίνει και πάλι η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, όπως είπε. Υπογράμμισε ότι η ΕΕ προσφέρει στην Ελλάδα κάθε μορφή συμβουλών και στήριξης, κάτι που όμως, όπως εκτίμησε, εκλαμβάνεται συχνά στην Αθήνα ως κηδεμονία.
«Το σεβόμαστε αυτό, αλλά αν δεν τα καταφέρνουν μόνοι επειδή ενδεχομένως η πολιτική τάξη έχει δυσκολίες να αναγνωριστεί ως δίκαιη, τότε θα ήταν προτιμότερο να αποδεχθούν μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους της ΕΕ», τόνισε ο Β. Σόιμπλε για να προσθέσει ότι «το κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο».
Καλύτερα προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη αποτυχία

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας εκτίμησε, τέλος, ότι η ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για ενδεχόμενη αποτυχία του ελληνικού προγράμματος. Σε ερώτηση τι θα συμβεί εάν αποτύχουν οι προσπάθειες διάσωσης, είπε χαρακτηριστικά:

«Τότε θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ότι πριν από δυο χρόνια». Επανέλαβε όμως ότι η νομισματική ένωση κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση –η Κομισιόν και όλα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να ανακάμψει οικονομικά»
http://www.dw.de/dw/article/0,,15740802,00.html

Υ.Γ
Σκεφτείτε να μην κατανοούσε ο Σόιμπλε την δύσκολη κατάστασή μας...

Σχόλια

  1. Έτσι όπως τα λέει, οι προδότες των δύο μνημονίων ήξεραν ποιά ήταν η δύναμη της χώρας, να απειλήσει πτώχευση, με φορτωμένες τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες με ομόλογα της Ελλάδας, αλλά τότε έκαναν τη μπάα τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.