Δεν πέρασαν ούτε οχτώ ώρες από την ώρα που οριστικοποιήθηκε το δεύτερο πακέτο στήριξης και στο φως της δημοσιότητας βγήκε μια απόρρητη έκθεση – σοκ της τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Οι Financial Times έχουν στην κατοχή τους ένα 10σέλιδο κείμενο, στο οποίο αναλύεται η πορεία του ελληνικού χρέους, δείχνει ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο!
Κι αυτό γιατί, η εντεινόμενη ύφεση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας θα εκτροχιάσουν πλήρως την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και δεν θα επιτρέψει την έξοδο της Ελλάδας από την παγίδα του χρέους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
«Βάσει ενός σεναρίου που περιλαμβάνει η έκθεση, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί πολύ λιγότερο από όσο υπολογίζεται, στο 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι στόχου στο 120% του ΑΕΠ. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα χρειαστεί πακέτο στήριξης 245 δισ. ευρώ, που ξεπερνά κατά πολύ τα 170 δισ ευρώ που προβλέπει η ευρωζώνη» αναφέρουν οι Financial Times.
Το βασικό σενάριο για την Ελλάδα αναφέρει ότι η χώρα θα χρειαστεί επιπλέον 50 δισ. ευρώ στο τέλος της δεκαετίας, ενώ αναλυτική είναι και η λίστα όλων των στοιχείων που απέτυχαν στην Ελλάδα:
Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι θα στοιχίσει 30 δισ. ευρώ, ενώ τώρα ανέρχεται στα 50 δισ. ευρώ.
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που αρχικά είχε στόχο 50 δισ. ευρώ και τώρα αναβάλλεται για μία 5ετία με στόχο 30 δισ.ευρώ, αναφέρεται στο έγγραφο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.