Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Εσύ φταίς Τραμπάκουλα εργαζόμενε, άνεργε και συνταξιούχε..

Του Μάκη Π.
Για αρκετά χρόνια πριν το 2001 η Χώρα μας ακολούθησε μια επιτυχή πορεία σύγκλισης των δημοσιονομικών μεγεθών με την Ευρώπη.
Δαπανήθηκαν χιλιάδες ανθρωποώρες για την περίφημη "σύγκλιση" και πληρώθηκαν αδρά στρατιές οικονομολόγων και άλλων ειδικών.
Ικανοί πολιτικοί δικοί μας και ξένοι μας διαβεβαίωναν ότι, βρισκόμαστε στη σωστή πορεία.
Η Ευρώπη είχε ανέκαθεν υπεύθυνα όργανα ελέγχου, τα οποία προφανώς παρακολουθούσαν τις ...."ΤΡΟΧΙΕΣ" των οικονομιών, τις αποκλίσεις , και άλλα στοιχεία των ....υπέροχων αυτών "γεωμετρικών τόπων".


Παρακολουθούσα ειδήσεις στην τηλεόραση και κάποιες φορές το "βαρύτερο" που θα άκουγα ήταν για το .... κακό ντύσιμο της τάδε τηλεπερσόνας ή το καινούριο φλέρτ του δείνα τηλεπαρουσιαστή .......
Αυτά μέχρι το 2008.
Θα 'λεγε κανείς ότι, οι ΤΡΟΧΙΕΣ πήγαιναν καλά, αφού τίποτε δεν έφτανε στα αυτιά μας......ούτε από τα δικά μας αλλά ούτε και από τα ξένα ΜΜΕ.

ΞΑΦΝΙΚΑ, κάποιοι ουρλιάζουν σαν τα σκυλιά, ποδοπατούν σαν τους ελέφαντες και τρομοκρατούν σαν τη .... Λερναία Ύδρα.
Τα δελτία ειδήσεων μετατρέπονται σε θρίλλερ όμοιο του ....The Ring ! (Oποιος έβλεπε τη βιντεοκασέττα μετά από μία εβδομάδα πέθαινε). Τώρα βλέπεις ειδήσεις και πεθαίνεις κατ' ευθείαν !
Να 'σου κι η τρόικα σαν τη Samara .......

Τι έκανα, σκέπτεσαι και τρέμεις από το φόβο σου, δεν έκλεψα , δεν σκότωσα, δεν είπα ψέμματα.
Δεν ήμουν εκεί ρε παιδιά , δεν παρακολουθούσα ΤΡΟΧΙΕΣ......
Εδώθε παραπέρα ήμανα και βόσκαγα τα πρόβατα ........

Κι όμως εσύ φταίς που ............ εξερράγη ο πυρηνικός αντιδραστήρας , κι ας έβοσκες τα πρόβατα εκείθε παραπέρα......
Εσύ φταίς Τραμπάκουλα εργαζόμενε, άνεργε και συνταξιούχε.
"Όχι εγώ" πετάγεται κάποιος ! "Εγώ είμαι του ιδιωτικού τομέα"

Τέρμα η πλάκα τώρα (Κάπου μέσα στη Βουλή το άκουσα αυτό ; Δεν θυμάμαι).

Διότι εγώ και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι απλοί άνθρωποι ενόσω περνούσαν όλα αυτά τα χρόνια της .... "σύγκλισης", των υψηλών θεωριών και του "Ευρωσουλάτσου" πολλών καλοντυμένων κάναμε τη σκληρή δουλειά μας σύννομα.
Σήμερα, έρχονται όλοι αυτοί οι ειδήμονες χαρτογιακάδες να μας πείσουν ότι, είμαστε εμείς υπεύθυνοι, οι απλοί εργαζόμενοι για τις απίθανες οικονομικές παραλείψεις και άλλα ασυγχώρητα λάθη τους.

Έφθασαν να μας πουν ότι ..... διαβιώναμε πολύ καλύτερα απ' ότι έπρεπε, ενώ ήταν εκείνοι που μελετούσαν τις .... ΤΡΟΧΙΕΣ σε πολυθρόνες πολυτελείας ενόσω εμείς σκάβαμε και ιδρώναμε.....εκείθε παραπέρα!

Με βάση τα παραπάνω, έχω την εντύπωση ότι, σήμερα η τρόικα ενεργεί ως ηθικός αυτουργός για καταπάτηση των δικαιωμάτων ΣΥΝΝΟΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.
Τίθεται το εύλογο ερώτημα : Πρέπει ή δεν πρέπει να αποζημιωθούν και από την ΕΥΡΩΠΗ οι σύννομοι που έχουν αδικηθεί ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.