Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σόιμπλε ζητάει από τώρα δέσμευση της Ν.Δ στις περικοπές, σε περίπτωση εκλογικής νίκης ...

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ασκεί κριτική στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της έναντι του προγράμματος περικοπών και τονίζει ότι «η ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».
Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR) –όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα- ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός
ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι σε περίπτωση εκλογικής της νίκης θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθέντες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών. Και αυτός, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής κρίσης. Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι η ευρωζώνη είναι σήμερα καλύτερα προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας από ότι πριν από δύο χρόνια. Πρώτον, οι υπερχρεωμένες χώρες ελέγχουν σήμερα καλύτερα τα προβλήματά τους, δεύτερο, υπάρχει στο μεταξύ ένα δημοσιονομικό σύμφωνο και τρίτον υπάρχουν δύο μηχανισμοί στήριξης, οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2010, είπε ο κ. Σόιμπλε τονίζοντας ότι «η ευρωζώνη δεν θα αποτύχει σε καμία περίπτωση».
http://www.dw.de/dw/article/0,,15742870,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.