Ποια είναι η διεθνής πρακτική και το υπερισχύον δίκαιο σε 635 ομόλογα ;;
Eπειδή μας αρέσει να μιλάμε με στοιχεία και όχι με αφορισμούς, εικασίες και απόψεις πολιτικών που διάβασαν μια-δυο ώρες τα μνημόνια (αν τα διάβασαν)...
Eπειδή μας αρέσει να μιλάμε με στοιχεία και όχι με αφορισμούς, εικασίες και απόψεις πολιτικών που διάβασαν μια-δυο ώρες τα μνημόνια (αν τα διάβασαν)...
Διαβάστε τι προβλέπει μελέτη του ΔΝΤ σχετικά με το ισχύον δίκαιο και την διεθνή πρακτική που διέπει 635 διεθνή κρατικά ομόλογα, 48 κρατών που εκδόθηκαν από το 1995-2002.
Θα εκπλαγείτε...
(Παράγραφος 12 σελίδα 9 της μελέτης του IMF)
12. More than half of all sovereign international bonds between 1995-2002 were issued by members while a Fund arrangement was in place. Between January 1995 and April 2002, 635 international bonds were issued by 48 sovereigns for an amount of $286.2 billion.
52 % of these bonds (by amount) were issued under New York law, 25 % under English law, 14 % under German law and 7 % under Japanese law (the residual of roughly 2 % relates to a few other infrequently used jurisdictions). During this period, 27 countries with Fund arrangements issued a total of 336 bonds in the amount of $167.5 billion.
(Δείτε ολόκληρη την μελέτη ΕΔΩ )
Κατά διαβολικη Σύμπτωση, η μελέτη γραφτηκε το 2002 και εγκρίθηκε (approved) και από τον Timothy Geithner. Που βρίσκεται άραγε αυτός σήμερα; http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Geithner
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός!!!
Mια τέτοια συμφωνία πιθανότατα θα διέπεται από το βρετανικό δίκαιο, και όχι από το ελληνικό. Τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε τι γράφει ο έγκριτος νομικός Μάκης Τζίφρας, στο site real.gr: «Το δημόσιο χρέος της χώρας μας προς ιδιώτες δανειστές, το ύψος και τους όρους αποπληρωμής του οποίου διαπραγματεύεται συμβιβαστικά η κυβέρνηση μαζί τους, ως ενδεχόμενη διένεξη μεταξύ ιδιωτών και κράτους, υπάγεται στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς αρχή κάθε κυρίαρχου εθνικού κράτους είναι η λειτουργία της Δικαιοσύνης ν’ ασκείται από τα δικαστήριά του. Αυτή η αρχή αυτοπροστασίας των εθνικών κρατών, ως περιεχόμενη στο Σύνταγμα, δεσμεύει την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να τη θέτει ως «κατακόκκινη γραμμή» προστασίας μας, καθώς τελευταία προτάθηκε από την πλευρά των δανειστών να υπαχθεί αυτή η διαφορά σ’ ένα «κοινό αλλοδαπό δίκαιο».
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΟΙΓΕΙ Η «ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ»
«Τούτο σημαίνει ν’ αποδεχτούμε εμείς οικειοθελώς να δικαστούν οι διαφορές αυτές από οιαδήποτε άλλα δικαστήρια, πλην των ελληνικών, αλλά και ν’ απολέσουμε αντιρρήσεις, που μόνο τα κράτη μπορούν να προβάλουν εκ του διεθνούς δικαίου, όπως ότι σε κατάσταση ανάγκης - αδυναμίας του κράτους, προηγείται η ικανοποίηση των πολιτών του αυτής των δανειστών του, ένσταση που το «βρετανικό» δίκαιο, που προτείνουν οι δανειστές, δεν προβλέπει.» «Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε κυρίαρχοι στον τόπο μας, ουδείς θα πρέπει ν’ απασφαλίσει με μια τέτοια συμφωνία την «κερκόπορτα». Αλλιώς, θα επέλθει «άλωση»...»
ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!
Τι λέει, όμως, ο έγκριτος νομικός, για το νέο χρέος που θα προκύψει μετά το «κούρεμα»; «Η αποπληρωμή των νέων τόκων θα συνεχίσει να εξαρτάται από νέα δάνεια της τρόικας προς το κράτος, αφού αυτό δεν έχει καθόλου χρήματα και συνεχώς μειώνει μισθούς και συντάξεις. Αν για οιονδήποτε λόγο η «τρόικα» πάψει να μας δανείζει, τι θα γίνει; Θα δηλώσουμε τότε «στάση πληρωμών», με αποτέλεσμα να εφορμήσουν άμεσα οι ιδιώτες δανειστές επί της απροστάτευτης πλέον κρατικής περιουσίας; Αυτή θέλουμε να είναι η τύχη της; Ή θα «πιεζόμεθα» από την τρόικα πάλι με μνημόνια, για να μην περιέλθει αυτή στους δανειστές μας, καθώς από κοινού μάς αιχμαλώτισαν, εξαρτώντας τα πάντα από τη στάση τους και όχι από τη δική μας!