Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Προτάσεις για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Χθες, ο βουλευτής και μέλος της Σ.Ε. της Ενωτικής Κίνησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρευρέθη σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε το «Εθνικό Συμβούλιο Γερμανικών Αποζημιώσεων» με ομιλητή το Μανώλη Γλέζο.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Π. Κουρουμπλής, πρότεινε στην επερχόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων - κατόπιν σχετικού αιτήματος με πρωτοβουλία του ίδιου και τη συνυπογραφή 27 Βουλευτών - να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της ελληνικής βουλής να μιλήσει για το ζήτημα αυτό τόσο στο Γερμανικό, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επεσήμανε δε, την ανάγκη να παραστούν και να τοποθετηθούν επί του θέματος και οι αρχηγοί των κομμάτων.

Εν συνεχεία ανέφερε ότι οι Βουλευτές που συμμετέχουν σε σχετικά forum και διεθνείς οργανισμούς, οφείλουν να αναδείξουν δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και το ζήτημα αυτό. Τόνισε δε, ότι με πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να γίνει ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται το επίμαχο θέμα στην αρμόδια Επιτροπή. Με αυτόν τον τρόπο θα δηλώσουν στην πράξη ότι πρόκειται για ένα αίτημα που ενώνει τους Έλληνες στο σύνολό τους.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη ενόψει της επετείου της 25ης Μαρτίου και μετά τη λήξη των παρελάσεων, να εγκριθούν ψηφίσματα υποστήριξης και διεκδίκησης του ζητήματος των γερμανικών οφειλών, από το συγκεντρωμένο πλήθος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.