Μεγάλες αποκαλύψεις στα "Επίκαιρα"

Τα «Επίκαιρα», στο τεύχος123, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζουν μια Εθνική συνολική πρόταση ανατροπής των δυσμενών δεδομένων.
Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.

Δύο προτάσεις εξόδου από την κρίση που μπορούν να αποτελέσουν το δίπτυχο της Λύσης της Σωτηρίας της Ελλάδας έχουν κατατεθεί ή συζητηθεί, χωρίς όμως να έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από τις πολιτικές ηγεσίες.
Η πρώτη πρόταση, η οποία έχει τεθεί υπόψη των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα. Η πρόταση είχε διατυπωθεί από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, καταρχάς στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του, πριν ο ίδιος βάλει την Ελλάδα στο μηχανισμό και αφορά μια ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου –στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης με μακροπρόθεσμη στρατηγική στόχευση, αλλά με γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη, τα οποία θα προκύψουν σε εγγύτερο χρονικό ορίζοντα, μεσοπρόθεσμα.
Η δεύτερη πρόταση αφορά την εύρεση της σωστής οδού, δικαστικής και πολιτικής, για την απαίτησης από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.


Σχόλια

  1. Καλά ρε παιδί μου σοβαρό περιοδικό και τις ανοησίες του Λιλλήκα αναπαράγει; Γνωρίζει
    τί εστί το άτομον; Η σοβαρότης του φαίνεται
    από το σε ποιόν έκανε την εισήγησή του. Στον φωστήρα Γιωργάκη.....Αχ θα πεθάνω συμπεθέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.