Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Νικήτας Κακλαμάνης για το «Ξενοδοχείο των Φτωχών»

Με αφορμή το γεγονός ότι το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» παραμένει κλειστό η δημοτική παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», θα ήθελε να διευκρινίσει και να ανακοινώσει ότι:
Στο γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας, που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Νικήτα Κακλαμάνη, εντάχθηκε και το «Ξενοδοχείο των Φτωχών».


Αξιοποιώντας το κληροδότημα της υπέροχης Ελληνίδας, Λένας Παντελίδου, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το πεπαλαιωμένο κτίριο της οδού Πατησίων 221 ανακατασκευάσθηκε, εκ βάθρων, εντός ενός εξαμήνου (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2010).

Εγκαινιάσθηκε, στις 21 Σεπτεμβρίου 2010, για να καλύψει τις υπεραυξημένες και πιεστικές ανάγκες, ιδιαιτέρως των υπερήλικων συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο δρόμο.

Με χορηγίες ιδιωτών καλύφθηκε ο πλούσιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κλίνες, είδη ιματιοθήκης, σερβίτσια, ηλεκτρολογικά, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.) και παραδόθηκε το σύνολο των δωματίων προς χρήση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης χορηγιών, το κτίριο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι αρχών, εκατοντάδες συμπολίτες μας και το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Εργασίες, όπως σύνδεση φωταερίου (δίκτυο ψύξης-θέρμανσης), εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και αλεξικέραυνου, ΔΕΝ είναι απαγορευτικές για την εγκατάσταση άστεγων συνανθρώπων μας, που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας.

Το «Ξενοδοχείο των Φτωχών», εξάλλου, λειτούργησε κανονικά, στεγάζοντας υπερηλίκους και στελεχωμένο με προσωπικό, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι περίπου τα μέσα Αυγούστου 2011 (δημαρχία Γ. Καμίνη), όταν και πάλι, για αδικαιολόγητες αιτίες, έκλεισε τις πόρτες του.

Κατόπιν τούτων, ο καθένας μπορεί να κρίνει γιατί παραμένει κλειστή και ανεκμετάλλευτη η πρωτοπόρος αυτή κοινωνική δομή, επί 14 ολόκληρους μήνες και δη τις κρύες νύκτες του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.