Παραιτήθηκε ο Κουτσούκος και μιλάει για εκβιασμούς ανοίκειους και ιταμούς..

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
YΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ανακοίνωση Παραίτησης
Αθήνα, 09-02-2012
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η διαπραγμάτευση για την περικοπή του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση έγινε με τους πλέον δυσμενείς όρους για τη χώρα μας.
Δυστυχώς, τα μέτρα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης και επίπονης διαδικασίας δεν είναι απλά σκληρά, αλλά οδυνηρά για τους εργαζομένους.
Οι δανειστές μας αγνόησαν τα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, αλλά και του Υπουργού Οικονομικών
και με τρόπο εντελώς εκβιαστικό, ανοίκειο και ιταμό επέβαλλαν μέτρα που κατεδαφίζουν το οικοδόμημα των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων, μέτρα που βρίσκονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Έτσι, επιβεβαιώνονται οι αρχικοί μας φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του Δ.Ν.Τ., το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη Διεθνή-Ευρωπαϊκή συγκυρία και το ρόλο των αγορών, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών γι’αυτήν την τραγική κατάσταση που βρέθηκε η χώρα και εγώ αναλαμβάνω αυτή που μου αναλογεί για τους λίγους μήνες (από τον Ιούνιο του 2011) που υπηρέτησα ως Υφυπουργός Εργασίας.
Ωστόσο, οφείλω να επισημάνω την άφρονα και καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009 που υπερχρέωσε τη Χώρα, καθώς και το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και το οικονομικό του επιτελείο δεν έθεσε από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης και δεν διαχειρίστηκε σωστά το μέγεθος του προβλήματος που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Είναι προφανές ότι ως αρμόδιος Υφυπουργός Εργασίας δεν μπορώ να υλοποιήσω τα μέτρα που αποφασίστηκαν, γι’ αυτό και υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουτρουμάνη για τη συνεργασία μας και να δηλώσω ότι δεν θα πάψω να προσπαθώ, όπως και όσο μπορώ , για τη διευθέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των ανοιχτών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου στην πολύπαθη Ηλεία ότι, όπως πάντα, έτσι και τώρα θα είμαι δίπλα τους , ανεξάρτητα από αξιώματα.

Γιάννης Κουτσούκος

Σχόλια

 1. ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ, Ο ΥΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΥΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν κατάλαβα καλά. Ο κύριος αυτός τώρα ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τα μέτρα; Τα προηγούμενα , που είναι και η βασική αιτία των τωρινών, μπόρεσε να τα εφαρμόσει; Αν ναί τότε γιατί , όπως ομολογείται γενικά, τα προηγούμενα απέτυχαν; Φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τα τωρινά μέτρα γιατί σε αυτά έβαλαν το χεράκι τους και άλλοι εκτός του ΓΑΠ και του Βενιζέλου και άρα δεν είναι καθαρόαιμα πασοκικά. Σαν δεν ντρεπόμαστε. Το αστείο είναι ότι νομίζει ότι με κάτι τέτοια θα κερδίσει την βουλευτική έδρα. Τόσο του κόβει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την κάνουμε σιγά -σιγά, αλλά ο λαός δεν ξεχνά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ αργά για δάκρυα και μεταμέλειες κύριε Κουτσούκο ... τώρα το μόνο που θα πρέπει να παρακαλάτε όλοι εσείς οι διαπλεκόμενοι του ΠΑΣΟΚ είναι να μπορείτε να κυκλοφορείται στο δρόμο μετά τις εκλογές, όπου δεν θα είστε πια τίποτε και δεν θα υπάρχει κανείς να σας προστατεύσει, θα μπορείτε άραγε να βγείτε στο δρόμο χωρίς να σας επιβραβεύουν με κλωτσιές και καρπαζιές για το "πατριωτικό καθηκον" που με τόσο ζήλο επιτελέσατε?
  Το κόβω δύσκολο !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.