Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Η υποκρισία των διαμορφωτών της κοινής γνώμης αποκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά. Εξεπλάγησαν τάχα, διότι ο κ. Χρυσοχοΐδης, αφελώς ομολόγησε ότι δεν ανέγνωσε καν το κείμενο του Μνημονίου, που έχει ψηφίσει. Επίστευαν δηλαδή αυτοί που εκπλήσσονται, ότι όλοι οι υπουργοί και βουλευτές, που το ψήφισαν, το είχαν μελετήσει; Όχι βεβαίως. Η σύνταξη του κειμένου του Μνημονίου προϋποθέτει απασχόληση πολλών μηνών.
Όχι μόνον για τη διατύπωσή του, αλλά και για τη συγκέντρωση, αξιολόγηση και εκτίμηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, στα οποία αναφέρεται.
Αναγράφεται στο κείμενο του Μνημονίου ως συντάκτης του, ένα δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, το οποίον πληρώθηκε και αδρά. Αλλά αποκλείεται λογικώς τούτο να συνέταξε το Μνημόνιο και ως προς τις μη νομικές περικοπές του, με τις οποίες δεν είχε ειδικότητα να ασχοληθεί. Κατά συνέπεια, κάποιο κέντρο, εντός ή εκτός Ελλάδος, ασχολήθηκε και εξεπόνησε το υπόλοιπο κείμενο, που είναι και το περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένα εχέγγυο ότι το Μνημόνιο αναγνώσθηκε και αναλύθηκε πλήρως από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό. Ενώ αντιθέτως υπάρχουν πολλές ενδείξεις και ομολογίες, ότι τούτο δεν αναγνώσθηκε εμπεριστατωμένα από τους υπουργούς και βουλευτές.
Ουδέποτε αναφέρθηκε ποίος και πότε έδωσε την εντολή συντάξεως του Μνημονίου δια του οποίου η Ελλάδα παραδίδεται στους ξένους. Υπάρχει μόνον η ομολογία του κ. Strauss Khan, στην τελευταία συνέντευξή του, ότι ο Γ. Παπανδρέου, πολύ προ των εκλογών, συζητούσε υπογείως και προετοίμαζε τον δανεισμό της Ελλάδος από το Δ.Ν.Τ. Και μάλιστα ενώ κατηγορούσε στο λαό το τελευταίο, λέγων, ότι όπου τούτο αναμείχθηκε κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και έφερε τη δυστυχία στους πολίτες της.
Από την εκτίμηση των όσων συνέβησαν κατά την τελευταία διετία, προκύπτει ότι υπήρξε ένα «στρατήγημα» για τον τρόπο συντάξεως του Μνημονίου, ώστε να ψηφισθεί χωρίς να μελετηθεί και να γίνει αποδεκτό αυτούσιο. Να γιατί οι περισσότεροι υπουργοί και βουλευτές αποφεύγουν να δεχθούν ότι μελέτησαν το Μνημόνιο και δια τούτο το εψήφισαν.
Η Εφημερίδα των Βρυξελών New Europe σε άρθρο της με τίτλο «Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;» γράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, όπως μας πληροφορεί η ΕΣΤΙΑ της 27ης-1-2012: Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήσαν.
Στα τέλη του 2009 η Ευρώπη και ο Κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver) η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τις οικονομικές τις επιδόσεις, ώστε να καρπούται τα οφέλη μιας προνομιακής λέσχης εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.
Όμως, πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό; Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους για τα ελλείμματά τους. Για παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009 η Βρετανία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2%, το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%. Η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2%, το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4%. Και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9%, το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,2%.
Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009, το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Η.Π.Α. 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεψε έλλειμμα 11,6% και τελικά έφθασε στο 32%. Ωστόσο ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια την κυβέρνησή της!».
Και συνεχίζει: «...ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση μετέδιδε στις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθεί, την ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια συστηματική διαφθορά, πελατειακό σύστημα, παρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας τη χώρα με το βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια του δανεισμού (spreads) στα ύψη. Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να μετατρέψει το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Και διερωτάται η εφημερίς New Europe: «Προς τί ο αυτοδιασυρμός; Γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάς για παραποίηση στοιχείων, για διαφθορά και για όλα τα άλλα, από την ίδια της την κυβέρνηση; Γιατί φούσκωσε η ίδια το έλλειμμα στα τέλη του 2009;»
Και δίδει την απάντηση: «Προδήλως διότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους πριν από τις εκλογές για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».
Να που και ο ξένος Τύπος πλέον βοά, ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξηπάτησε τους Έλληνες για να ανέλθει στην εξουσία, παρέδωσε την Ελλάδα εκ προθέσεως στο Δ.Ν.Τ. και περιήγαγε το λαό της στη σημερινή δυστυχία. Από το 2009 μέχρι σήμερα αύξησε την ύφεση της οικονομίας, την ανεργία και την πενία. Θέλει να απολύσει 150.000 υπαλλήλους. Δηλαδή 150.000 οικογένειες να βρεθούν στο δρόμο. Δεν αντιλαμβάνονται αυτοί που προγραμματίζουν αυτές τις εκκαθαρίσεις, ότι ο λαός θα οδηγηθεί στην απόγνωση και στα άκρα;
Δεν είναι νοητό το κράτος να επιδιώκει την μείωση των δαπανών, δια της αποφυγής της προμηθείας των ενδεδειγμένων φαρμάκων και συγχρόνως να έχει 1.112 ειδικούς συμβούλους διαφόρων υπουργών, παχυλώς αμειβομένους. Και μάλιστα όταν η κυβέρνηση αυτή, ως εκ της φύσεώς της, είναι βραχύβια και αποσκοπεί στην υπογραφή της συμβάσεως της 26ης Οκτωβρίου και τη διενέργεια εκλογών.
Ο αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης, με εμπνευσμένη αναφορά του προς το Δ.Σ. της Ενώσεως Εισαγγελέων Ελλάδος, μεταξύ άλλων, στηλιτεύει τις άτυχες δηλώσεις του υπουργού Υγείας και καθηγητού του Συνταγματικού Δικαίου περί «μακελειού», που έγιναν υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας και συνιστούν την αξιόποινη πράξη της προκλήσεως σε τέλεση πλημμελήματος.
Αν και για τους εμπαθείς, αγραμμάτους, αμετανοήτους ψυχοπαθείς και φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, τέτοιες δηλώσεις ισοδυναμούν με προτροπή προς αιματοχυσία! Οπωσδήποτε ένας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, έστω και υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας δεν είναι θεμιτό, ηθικό και ανεκτό, να απειλεί με «μακελειό» καθένα που θα προκαλέσει δίωξη του Γεωργίου Παπανδρέου, για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Το ίδιο έκαναν οι δόλιοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και όταν διώχθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, για την υπόθεση του σκανδάλου της Τραπέζης Κρήτης. Απειλούσαν ότι θα κάψουν τα σπίτια των Δικαστών και όλη την Αθήνα, αν δικαζόταν το ίνδαλμά τους. Ένας μάλιστα Δικαστής έγραψε και σχετικό βιβλίο, πώς έσωσε την Ελλάδα από την καταστροφή, με την συμβολή του στην αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου!
Είναι λυπηρό να υπάρχει 15% των πολιτών, που υποστηρίζουν ακόμη το «πράσινο κίνημα», όταν αυτό είναι υπαίτιο της καταστροφής της χώρας και μας έφερε στην κατάσταση, στην οποία ευρισκόμαστε σήμερα. Όλες οι λειτουργίες του κράτους να έχουν πληγεί. Η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η δημόσια τάξη, οι ένοπλες δυνάμεις και η δημόσια διοίκηση. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της Αστυνομίας έχουν ακινητοποιηθεί ελλείψει ανταλλακτικών και βενζίνης. Ομοίως και στρατιωτικά αεροπλάνα και πλοία. Πολλά αεροδρόμια είναι εντελώς εγκαταλελειμμένα.
Στο μεταξύ η σπατάλη του κράτους οργιάζει. 115.000.000 ευρώ έχουν δοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι δαπάνες του υπουργείου τούτου αυξήθηκαν κατά 270% για τα «απόρρητα κονδύλια» την τελευταία διετία! Περί τα 7.500.000 ευρώ εισέπραξε το Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης με τίτλο «Ευρωπαϊκή Προοπτική». 1.100.000 ευρώ εδόθη στην «Ελληνική Δράση Αφρικής». Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αλληλεγγύη» εισέπραξε 23.126.000 ευρώ.
Γύρω στα 9.000.000 ευρώ έλαβε το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» από το 2000 έως το 2004 για την αποναρκοθέτηση εμπόλεμων περιοχών. Και με 544.000 χρηματοδοτήθηκε το ΕΛΙΑΜΕΤ, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου συμμετέχουν νεωτεριστές, αναθεωρητές της ιστορίας, με απόψεις ανθελληνικές και επιζήμιες σε ζητήματα εθνικής σημασίας.
Μετά τον «συνωστισμό στο λιμένα της Σμύρνης», συνεπεία του οποίου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων της Μικράς Ασίας, κατά τους νεωτεριστές αυτούς, προσετέθη και ο συνωστισμός δια του οποίου έχασαν τη ζωή τους οι Σουλιώτισσες! Αξίζει να αναγνώσει κανείς το άκρως ενδιαφέρον ιστορικό πόνημα, του Γεωργίου Καραμπελιά με τίτλο «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο» (εναλλακτικών εκδόσεων).
Η μοίρα της ωραίας αυτής χώρας είναι να επιβιώνει μαχομένη. Και θα επιβιώσει και αυτή τη φορά όσο κι΄ αν αδικηθεί από αυτούς που εποφθαλμιούν το πλούσιο υπέδαφός της. Αυτό υπογραμμίζουν και οι στίχοι του εθνικού μας ποιητής Κ. Παλαμά:
Η Ελλάδα δεν χάνεται στα τάρταρα, / μονάχα ξαποσταίνει.
Στη ζωή ξαναφαίνεται / και λαούς ανασταίνει!
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=77120

Σχόλια