Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΌΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με αφορμή τις εγγυήσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το Δήμο Αθηναίων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ήταν οι εγγυήσεις που ζητάει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από το Δήμο της Αθήνας, για το δάνειο που του έχει χορηγήσει.


Δυστυχώς, ήρθε η στιγμή της πληρωμής του τιμήματος, λόγω του λαϊκισμού που αναπτύχτηκε, από τον κ. Καμίνη, τον τελευταίο χρόνο.
Ο Δήμος της Αθήνας, για τις όποιες δανειοδοτήσεις είχε συνάψει, δεν είχε δώσει ποτέ καμία εμπράγματη εγγύηση.
Μοναδική εγγύηση για τους δανειστές ήταν η άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου, που πιστοποιείτο από τους οίκους αξιολόγησης και οι οποίοι, μέχρι και το 2009, τον αξιολογούσαν οικονομικά με Α1, δηλαδή καλύτερα από το ελληνικό κράτος.
Ο νέος δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης, προκειμένου να κατεβάσει τον πήχη, ακολούθησε την τακτική του «πατρώνου του» Γ. Παπανδρέου.
Έτσι, άρχισε να μιλάει, «δεξιά και αριστερά», για «υπερχρεωμένο δήμο», «άσχημη οικονομική κατάσταση», «δημόσιες σχέσεις με τους οίκους αξιολόγησης», «κακοδιαχείριση» και «οικονομικά σκάνδαλα», που δήθεν έλαβαν χώρα επί δημαρχίας μου.
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι δανειστές να αρχίσουν να ζητούν, όπως είχα προειδοποιήσει, από το Δήμο της Αθήνας, εμπράγματες εγγυήσεις.
Ο κ. Καμίνης συμπεριφέρθηκε με την ίδια ανευθυνότητα, με την οποία συμπεριφέρθηκαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου («Τιτανικός η Ελλάδα»).
Από τον μεν κ. Παπανδρέου ο Ελληνικός λαός φαίνεται ότι, σύντομα, θα απαλλαγεί οριστικά, από την ανευθυνότητα του κ. Καμίνη ο Αθηναϊκός λαός, αλήθεια, πότε θα απαλλαγεί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.