Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Η επιστολή Σαμαρά στην τρόϊκα

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή 
Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο /Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:

- Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
- Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου (προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις), που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
- Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
- Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

3 σχόλια:

 1. Εάν κερδισει τις εκλογές....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαβάζοντας την υποταγή του κ.Σαμαρά μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
  1)Η ανάπτυξη κ. Σαμαρά θα έλθει με το μνημόνιο που ψήφισες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;
  2)Η ανεργία θα μειωθεί με περαιτέρω περικοπές, μειώσεις, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ύφεση;
  3)Όταν μιλάτε για χρηματοπιστωτική σταθερότητα προφανώς εννοείτε να δώσετε τα χρήματα στους "κολλητούς" σας τραπεζίτες για να σωθούν.Δηλαδή για να καταλάβω, παίρνετε τα πάντα από τον λαό, τον εξαθλιώνετε, κάνετε τους ΕΛΛΗΝΕΣ να νιώθουν ότι δεν έχουν αξιοπρέπεια, και ζητάτε περισσοτερα από τους ίδιους που δεν έχουν ούτε τα προς το ζην;ΝΤΡΟΠΗ!!!
  4)Για ποιά προσαρμογή της χώρας μας και ποιές μεταρρυθμιστικές προσπάθειές μιλάτε;Εννοείτε τις απολύσεις, την φτώχεια, την εξαθλιώση;
  5)Ποια Ν.Δ. να κερδίσει και ποιες εκλογές; Η ΝΔ που ξέραμε είχε έδρα την Ρηγίλλης και είχε πραγματική ιδεολογία και ασκούσε φιλελεύθερη πολιτική. Αυτή η ΝΔ τελείωσε εδώ και καιρό!
  Και τώρα για τις εκλογές...Εκλογές γίνονται στα δημοκρατικά καθεστώτα. Δεν βλέπω τον λόγο να γίνουν εκλογές σε μία "προεδρευομένη κοινοβουλιοκρατία" που μοιάζει πλέον με απολυταρχικό καθεστώς...
  Ευτυχώς κύριε Σαμαρά σας καταλάβαμε πλέον εσάς και το παιχνίδι που παίζετε και δεν τρέφουμε ελπίδες να μας "σωσετε" και εσείς σαν τον ΓΑΠ και δεν χρειαζόμαστε πλέον διαβεβαιώσεις για εκλογές που πλέον δεν έχουν νόημα. Ούτως ή άλλως μια χαρά σας βολεύει η "δημοκρατικά εκλεγμένη" κυβέρνηση Παπαδήμου!


  Υ.Γ. Μην μπει κανένας στον κόπο εκεί στην Συγγρού να απαντήσει.Οι απαντήσεις είναι γνωστές και κάποια ερωτήματα είναι ρητορικά.Ένα θα ήθελα όμως να μάθω.Για πόσο βλάκες μας περνάτε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.