Με άστατο καιρό το πέταγμα του χαρταετού

Με το πέταγμα του χαρταετού, μουσική, χορό και σαρακοστιανά εδέσματα, θα ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αθηναίων για την αποκριά. Εκδηλώσεις, όμως, διοργανώνονται και σε περιφερειακούς δήμους.
Σήμερα, στις 13:00 η φιλαρμονική του δήμου με ρυθμούς λάτιν θα βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και την ίδια ώρα η Big Band του δήμου Αθηναίων στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το βράδυ στις 7 οι Μορφές Έκφρασης κατεβαίνουν στη διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι και στις 8 η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» με μπουλούκι καρναβαλιστών στη διαδρομή της Πλάκας ζωντανεύει το πλακιώτικο καρναβάλι με αποκριάτικους ρυθμούς.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με στην τιμή των 4.50 ευρώ.

Την Καθαρά Δευτέρα οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης θα γευτούν τα παραδοσιακά κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου και στο πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), με παράλληλες εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί.

Στου Φιλοπάππου θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες και ελιές, ενώ όσοι θα ανηφορίσουν μέχρι εκεί θα διασκεδάσουν με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου, με τη Νάντια και το Νίκο Καραγιάννη.

Στο πάρκο ΚΑΠΑΨ οι επισκέπτες θα πετάξουν χαρταετό συνοδεία με παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει σε συνεργασία με την 7η δημοτική κοινότητα και τον πολιτιστικό σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Κατά τα λοιπά, ο καιρός προβλέπεται άστατος, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν νοτιότερα. Θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για αύριο, Καθαρά Δευτέρα, προβλέπεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς βοριάδες καθώς και βροχές και καταιγίδες στο περισσότερο μέρος της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε βόρειες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια