Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Είναι καιρός για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει διαταγές από τους πιστωτές της και αντ 'αυτού να αρχίσει να τους δίνει..

(istockphoto.com)
Διαβάστε τι γράφεται σήμερα σε άρθρο του CBS MoneyWatch.
(CBS MoneyWatch) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: Ήρθε η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να θυμηθεί αυτό που λέγεται, «αν χρωστάς στην τράπεζα 1.000 δρχ., η τράπεζα σε ελέγχει. Εάν χρωστάς στην τράπεζα ένα εκατομμύριο δραχμές, ελέγχεις την τράπεζα.". Είναι καιρός για την κυβέρνηση στην Ελλάδα να σταματήσει να παίρνει διαταγές από τους πιστωτές της και αντ 'αυτού να αρχίσει να τους δίνει.
Η τρόικα έχει δώσει χρήματα στην Αθήνα - η οποία δεν έχει καμία
πιθανότητα να τα ξεπληρώσει - γιατί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα πάρει κάτω μαζί της ένα σωρό χώρες της ΕΕ με αυτό. Σε αντάλλαγμα για τα χρήματά της, η τρόικα απαιτεί η κυβέρνηση να καθιερώσει μια δέσμη μέτρων λιτότητας. Αυτά τα μέτρα που υποτίθεται ότι αποσκοπούν στη συρρίκνωση του χρέους της κυβέρνησης προς το 120 % του ΑΕΠ μέχρι το 2020. Το μόνο πράγμα που έχουν κάνει είναι πραγματικά να ωθήσουν τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και να κάνουν πολύ περισσότερους Έλληνες ενδιαφερόμενους να διαμαρτύρονται ...
Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία πρότεινε την τοποθέτηση ενός από τους τραπεζίτες της, ως επικεφαλής του ελληνικού προϋπολογισμού. Για κάποιο λόγο αυτό δεν προχώρησε... καλά με τους Έλληνες. (Με την ευκαιρία, τον Απρίλιο σηματοδοτείται η 71η “επέτειος” της έναρξης της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.)
Είναι σαφές ότι η Αθήνα πρέπει να καταλάβει ότι κρατάει ένα ατού. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν το έχει παίξει ή ακόμη; Ο κύριος λόγος είναι ο φόβος ότι η δεινή οικονομική κατάσταση, θα μπορούσε να γίνει ακόμα χειρότερη. Λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό ανεργίας της χώρας και το γεγονός ότι ένα χρόνο τα ελληνικά ομόλογα προσφέρουν τώρα μια απόδοση πάνω από 500 τοις εκατό, αυτός ο λόγος δεν θα διαρκέσει πολύ περισσότερο.

2 σχόλια:

 1. Μάλλον δεν ξέρουν οτι οι πολιτικοί και οι συνεργάτες τους είναι υπεύθυνοι γενοκτονίας και πως οι Έλληνες θα τους δικάσουν στην πρωτη ευκαιρία. Γιατί οταν κόβεις βοηθήματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε οσους τα έχουν ανάγκη τους καταδικάζεις σε θάνατο και αυτο είναι γενοκτονία.
  Αυτοί διαλέγουν καθε μερα να υποστηρίζουν τους τοκογλύφους αντι του λαού που τους ταίζει και τους ντύνει, γι'αυτό δεν θα τους πιστέψουμε οταν θα λενε πως μετάνοιωσαν κι'ότι δεν γνώριζαν. Θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία με συνοππτικές διαδικασίες και θα κρεμαστούν προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

  Λες να μην εχουν καταλάβει οι άνθρωποι οτι οι πολιτικοί (και οχι μονο) είναι υπο διωγμό απο τους Έλληνες?

  Μηπως δεν γνωρίζουν οτι οι κρατούντες έχουν μετατρέψει την αστυνομία και το στρατό (εντάξει .. οχι ολους) σε προσωπική τους φρουρά και τους βουλευτές και τους δικαστικούς (είπαμε ... οχι ολους) σε οργανάκια κουρδιστά για να καλύπτουν το ενα σκάνδαλο λεηλασίας της Ελλάδας μετα το άλλο?

  Απ'αυτούς τους υπεύθυνους ζητάνε να υποστηρίξουν τον Ελληνικό πληθυσμό που θα τους κρεμάσει να ξεραθούν στον ήλιο σαν σταφίδα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://www.dailymotion.com/video/xg5r6u_tvxs-gr-yy-yyyyy-yyy-yyy_people?start=0#from=embed (κατεβαίνει με το YTDown)
  Το δόγμα του σοκ, Ναόμι Κλάιν

  Εγγραφείτε ως μέλος του ΕΠΑΜ χρησιμοποιώντας την ασφαλή σύνδεση που παρέχεται από την κεντρική Ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ
  https://members.epam-hellas.gr/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.