Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.

Η Συγκυβέρνηση με τις περικοπές, που ήδη έκανε ο Υπουργός Υγείας, στα πολυτεκνικά επιδόματα (στρογγυλοποιήσεις, 44 και 88 ευρώ μόνο μηνιαίως αντί των 102 στις πολύτεκνες μητέρες με 1 και 2 τέκνα αντιστοίχως κάτω των 23 ετών, περικοπή του πολυτεκνικού επιδόματος του 3ου τέκνου στην πολύτεκνη, που λαμβάνει το πολυτεκνικό επίδομα, κατάργηση των επιδομάτων που εχορηγούντο στα απορφανισθέντα τέκνα κ.λπ.) εξοικονόμησε ετησίως το ποσό των 50.000.000 ευρώ (βλέπε κονδύλια προϋπολογισμού 2010,2011 και 2012). Ήδη για να εξοικονομήσει 30 έως 40 εκατ. ευρώ επιχειρεί εκ νέου να θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής.

Ήδη η Ελλάς είναι η 3η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου και έχει μεταβληθεί εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης όχι μόνον σε μία χώρα πενομένων πολιτών, αλλά ουσιαστικώς σε μία χώρα εξαθλιωμένων γερόντων, αφού πλέον το 20ο/ο από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών και η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη λύση. Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων!!
Aκόμη η Συγκυβέρνηση για λόγους που ουδέποτε έχει εξηγήσει:
α) Αρνείται να θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη δωρεάν χορήγηση στους μαθητές των σχολικών βιβλίων, προφανώς επειδή το μέτρο δεν αφορά μόνο τους πολυτέκνους, γιατί τότε θα το καθιέρωνε, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία τους μη πολύτεκνους και εκεί «π.χ. ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ χρειάζεται να λαμβάνει τα βιβλία δωρεάν», κατά την απάντηση του Υπουργού Υγείας.
β) Για τους ίδιους παραπάνω λόγους αρνείται να θεσπίσει όρια εισοδήματος για τη δωρεάν χορήγηση στους φοιτητές των Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και εκεί «π.χ. ένας με εισόδημα 100.000 ευρώ χρειάζεται να λαμβάνει τα βιβλία δωρεάν», κατά την απάντηση του Υπουργού Υγείας.
Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις α΄ και β΄ δεν χρειάζεται η θέσπιση ορίων εισοδήματος, αλλά η έκδοση μιας απλής Υπουργικής αποφάσεως της επί της Παιδείας Υπουργού, όπως προβλέπεται από το άρθρο 2 παρ. 7 του Ν. 1566/1985, με την οποία θα υποχρεώνονται οι μαθητές να επιστρέφουν τα βιβλία, όπως γίνεται σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά, διαφορετικά θα τα πληρώνουν. Με αυτή και μόνον την Υπουργική απόφαση θα εξοικονομήσουν πλέον των 50.000.000 ευρώ ετησίως!!
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και πολιτική της Συγκυβέρνησης και ζητούμε να σταματήσει κάθε σκέψη για θέσπιση ορίων εισοδήματος για τη χορήγηση των πενιχρότατων πολυτεκνικών επιδομάτων που σκοπό έχει να μειώσει και άλλο τον αριθμό γεννήσεων στη χώρα μας και να αφανίσει τις πολύτεκνες οικογένειες!. Ας το καταλάβει η γερασμένη και άτεκνη ηγεσία μας, ότι ανάπτυξη χωρίς νέους δεν μπορεί να υπάρξει…
Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της Συγκυβέρνησης, πάνω στο δράμα δεκάδων πολύτεκνων φοιτητών - που ετσιθελικά η κ. Διαμαντοπούλου τους αφαίρεσε (παρανόμως) την πολυτεκνική ιδιότητα, με αποτέλεσμα να τους διαγράψουν πλείστες Σχολές και να ταλαιπωρούνται στα δικαστήρια, χάνοντας τη χρονιά τους…
Καταγγέλλουμε επίσης, την αδιαφορία της Συγκυβέρνησης που ενώ λέει δεν υπάρχουν χρήματα, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να χρηματοδοτεί φιλικές της ΜΚΟ αλλά και να διορίζει συμβούλους σε Υπουργικά και Πρωθυπουργικά Γραφεία τη στιγμή που δεν προσλαμβάνει τους επιτυχόντες του ν.2643/98, που εκκρεμεί ο διορισμός τους από την προκήρυξη του 2008!...
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Εκκλησία, την Πνευματική μας ηγεσία, την Δικαστική Εξουσία… να εγερθούν και να βροντοφωνάξουν ένα δυνατό ΟΧΙ στο γενικό ξεπούλημα της Ελλάδος και στην υποθήκευση του Εθνικού της πλούτου.

Σχόλια