Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012

Δυο δήμαρχοι στην Ιταλία, προσφέρουν τον μισθό στους Έλληνες..Ακούει κανένας στην Ελλάδα;;


Οι λέξεις συγκινητική και γενναιόδωρη είναι φτωχές για να περιγράψουν την απόφαση δυο δημάρχων στην Νότια Ιταλία , οι οποίοι δήλωσαν ότι προσφέρουν τον μισθό τους στον ελληνικό λαό, για να του συμπαρασταθούν στην δύσκολη εποχή της κρίσης.
Ο ένας εκ των δυο ο Γκάλντι είναι δήμαρχος στην πόλη Κάβα ντε Ριρένι που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη και έχει περίπου 60.000 κατοίκους.
Μάλιστα, με κοινή επιστολή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο και τον ηγέτη των Γερμανών σοσιαλιστών Μάρτιν Σούλτζ, δηλώνει πως προσφέρει τον μισθό του για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.
Τα όσα γράφει στους ηγέτες και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι συγκλονιστικά: «Η Ευρώπη τώρα δοκιμάζεται και η εγκατάλειψη της Ελλάδας αυτή την στιγμή, σημαίνει οριστική εγκατάλειψη της ευρωπαϊκής ιδέας, της μοναδικής ιδέας που αγαπάμε και θέλουμε». Στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι η κίνησή του είναι συμβολική και ζητά και άλλους Ευρωπαίους πολίτες και πολιτικούς να τον μιμηθούν.
Ο Μάρκο Γκάλντι είναι 46 ετών, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Σαλέρνο και ο μισθός του για την θέση του δημάρχου είναι 1.100 ευρώ τον μήνα. 
Στην ίδια ακριβώς κίνηση προχώρησε και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ. «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

3 σχόλια:

 1. …ευτυχώς που υπάρχουν και φιλέλληνες. Το δυστύχημα είναι ότι τους βρίσκεις εκτός συνόρων. Αλήθεια οι δικοί μας αργόμισθοι του οίκου στη γνωστή πλατεία εκτός από τις καινούργιες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις μήπως θα πρέπει να ασχοληθούν και με τις αποδοχές τους καθώς και με αυτές των προστατευμένων τους υπαλλήλων, με τα εκατομμύρια για τα γραφεία και αυτοκίνητα των βαρύ- γδουπων αντιπροέδρων? Και εν γένει των παχυλών αμοιβών (μισθών και συντάξεων)του κατά περίπτωση διορισμένου κομματικού στρατού σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ? Αλλά δεν τολμούν. Εκφράζουν βέβαια τη συμπόνια τους για τους συνταξιούχους και τους νηστικούς. Όμως όπως είπε κάποιος, Όταν ακούς τους βολεμένους να μιλούν για τους νηστικούς
  είναι σαν να ακούς πόρνες να μιλούν για την παρθενία.
  Ακόμη και αν θυμούνται τι είναι, το έχουν πουλήσει σε κάποιον προαγωγό.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
  Αποστόλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι δικοί μας πολιτικοί να βλέπουν τι μισθούς παίρνουν οι Δήμαρχοι στην Ιταλία και να κατεβάσουν ανάλογα τους δικούς τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι δικοί μας δήμαρχοι θα ξεκινήσουν επανάσταση ενάντια στην άδικη, όπως θα λένε. ΄μείωση των θέσεων των αντιδημάρχων που σχεδιάζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.