Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Φέρονται στους Έλληνες όπως στους εγκληματίες

Ο πρώην επίτροπος Γκ. Φερχόιγκεν επικρίνει τον τρόπο που οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα και δηλώνει άναυδος από το ύφος που κάποιοι χρησιμοποιούν αναφερόμενοι στους Έλληνες.
Εφ` όλης της ύλης κριτική στην ΕΕ για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος ασκεί ο Γκίντερ Φερχόιγκεν. Σε συνέντευξή του στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία (SWR), o πρώην αντιπρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.


«Πιστεύω πως θα παραμείνει. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να επιθυμούμε. Η διαίσθησή μου μου λέει όμως ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς σε έναν λαό, ωσάν αυτός να αποτελείται από εγκληματίες», υπογραμμίζει ο κ. Φερχόιγκεν και προσθέτει: «Το ζητούμενο δεν είναι να τιμωρήσουμε τους Έλληνες, αλλά να βοηθήσουμε τη χώρα να βγει από την κρίση. Και στο πεδίο αυτό έγιναν σοβαρά λάθη από την αρχή. Το 2010 οι υπουργοί Οικονομικών και η Κομισιόν είπαν ότι το 2012 η Ελλάδα θα τα έχει καταφέρει. Σήμερα γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Ούτε το 2015 θα είναι ρεαλιστική η υπέρβαση της κρίσης, ούτε το 2020». Από την γερμανική εμπειρία «γνωρίζουμε ότι μια κοινωνία μπορεί να αλλάξει με τους ανθρώπους της και αυτοί δεν αλλάζουν εν μία νυκτί», παρατηρεί ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Deutshe Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.